Dinamo objavio da ima 30 tisuća članova. Može li pasti rekord iz 1982. godine?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RIJEKA i DINAMO od 18 sati na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu finala SuperSport Hrvatskog kupa nakon što je prva utakmica na Maksimiru završila bez golova. Nakon što je Dinamo jedinom rivalu za titulu pobjegao dramatičnom pobjedom upravo na Rujevici i osvojio prvenstvo, sada će se momčadi Sergeja Jakirovića i Željka Sopića ponovno susresti u borbi za trofej.

Rijeci je spomenuti domaći poraz od Dinama bio jedan od četiri uzastopna u završnici SuperSport HNL-a i Kup joj je ostao jedina šansa za trofej ove sezone. S druge strane, Dinamo je na korak do dvostruke krune. Napominjemo da se finale igra po pravilu gola u gostima. S obzirom na to da je prvi meč u Zagrebu bio 0:0, Dinamo je na uzvratu u prednosti jer će osvojiti Kup ako nakon 90 minuta bude remi s golovima. Ako nakon isteka regularnog dijela ne bude golova, slijede produžeci.

Dinamo prešao 30.000 članova

Uoči utakmice Dinamo je na službenim web stranicama kluba objavio da je prešao 30.000 članova, a priopćenje prenosimo u cijelosti: "S velikim ponosom vas obavještavamo kako je GNK Dinamo u srijedu, 22. svibnja, prešao brojku od 30.000 članova. Aktualna sezona 2023/24., koja se primiče samom kraju, bila je napeta, neizvjesna, prepuna izazova i poteškoća na brojnim poljima... I baš je zato svaka pobjeda bila slađa, a svaki uspjeh na terenu i van njega, uključujući i ovaj spomenuti, nosi dodatnu vrijednost.

U konačnici smo ponovno pokazali kako je Dinamo vječan i jak, da ima gard šampiona, što je potvrđeno i 35. titulom prvaka u klupskoj povijesti. Uz osvojeni Superkup s početka sezone, u srijedu se s Rijekom na Rujevici borimo za trostruku krunu, a takav uspjeh, uzevši u obzir turbulentnu i izazovnu sezonu, definitivno je nešto za pamćenje, nešto što ovu sezonu u moru uspješnih i trofejnih sezona maksimirskog velikana ipak izdvaja i doista izaziva da joj nadjenemo onaj toliko često korišteni, možda i pomalo izlizani epitet - 'povijesna'.

Rekordni broj članova je 42.000

Upravo zbog toga, klub je odlučio da će novi naslov prvaka po prvi put nakon 2007. godine biti proslavljen u velikom stilu i na velikoj pozornici, na Trgu bana Jelačića, zajedno s navijačima i svim ljubiteljima plavog kluba, jer svi ste vi sastavni dio naših uspjeha. Međutim, koliko nas veseli ovaj velik i pozitivan završetak sezone u rezultatskom smislu, toliko nas veseli i činjenica da se naša plava obitelj širi, da zajednica koju tvore Dinamo i navijači, koji su sastavni dio ovog kluba, iz dana u dan jača, raste - da Zagreb ponovno živi Dinamo! 

Rekordan broj članova plavi su imali šampionske 1982. godine, kada je plava obitelj brojala 42.000 članova. Do kraja ove kalendarske godine, cilj je tu brojku dostići i premašiti je. 

- GNK Dinamo klub je svojih članova i upravo u tom duhu će pokrenuti kampanju naziva 'Prsta dva jedne ruke' s ciljem povećanja članstva uz osnovnu poruku – biti navijač Dinama znači biti i član Dinama, kazao je prije desetak dana predsjednik Odbora za članove izv. prof. dr. sc. Tomislav Globan na press konferenciji nakon održavanja sjednice Izvršnog odbora GNK Dinamo na kojoj su glavne teme bile članstvo, sinergija s navijačima te strategije privlačenja novih članova i osnaživanja povezanosti između kluba i rastuće baze navijača. 

Drago nam je da prepoznajete trud kluba u svim sektorima, da cijenite naše napore i odazivate se našim kampanjama. Nadamo se da iz dana u dan dokazujemo da stojimo iza svojih riječi, da svaku izgovorenu misao potkrjepljujemo djelima. U ime svih igrača i kompletne radne zajednice Dinama - veliko Vam hvala! I znajte, ovo nije kraj - ovo je tek početak!"

 

Pročitajte više