Bundesliga

Direktor Hoffenheima: Pa što ako nam Kramarić možda ode besplatno?

Foto: EPA

ANDREJ KRAMARIĆ ima sjajnu sezonu iza sebe, a direktor Hoffenheima Alexander Rosen u izjavi za njemačke medije pojasnio je koliko ovom klubu znači hrvatski napadač.

Kramarić je u posljednjem kolu Bundeslige zabio gol za pobjedu protiv Herthe, a to mu je bio 20. pogodak u sezoni.

Iza njega je sezona karijere

Time je potvrdio golgeterski najbolju sezonu u inozemnoj karijeri. Više ligaških golova zabio je samo u sezoni 2014./2015., kada je za Rijeku zabio 21 gol u jednoj polusezoni prije nego što je prešao u Leicester. Iza Lewandowskog, Halanda i Andrea Silve Kramarić je četvrti najbolji strijelac Bundeslige. Također, postao je prvi Hrvat koji je u Bundesligi zabio 20 golova u jednoj sezoni.

Iako njegov ugovor istječe na ljeto 2022. godine, u Hoffenheimu ga ne namjeravaju prodati. Oni smatraju da nije neophodno zaraditi novac na igraču koji se već isplatio.

"On je za nas već profitabilan"

"Vrlo sam uvjeren da ćemo ga i naredne sezone gledati u našem dresu. Tržište će ovog ljeta dodatno pasti. Dotok novca u klubove je uvelike reduciran, ne vjerujem da će biti puno promjena. U ovom trenutku ne vidim ponudu koja bi za nas bila atraktivna. Ne mora se uvijek zaraditi na igraču, Kramarićev dolazak prije pet i pol godina je za nas bio profitabilan", kazao je Rosen.

Prema Transfermarktu Kramarićeva cijena iznosi 32 milijuna eura i on je najskuplji igrač Hoffenheima.

U klub je došao 2016. godine iz Leicestera za cifru od 11 milijuna eura. Do sada je zabio 82 gola u 180 utakmica Bundeslige.

Pročitajte više