ATP

"Đoković može izgubiti samo ako se dogodi nešto ekstremno"

Foto: EPA

DOMINACIJA Novaka Đokovića uglavnom je zasluga njegove psihološke nadmoći, tvrdi bivši tenisač Robbie Koenig. Bivši polufinalist US opena u paru misli da će Đoković nastaviti istim tempom u nastavku karijere.

On se osvrnuo i na finale Wimbledona, u kojem kaže da Novak nije pružio 100 posto protiv Federera. 

"Taj mladić nije igrao svoj najbolji tenis u finalu. Bit će vrlo teško pobijediti ga u sljedeće tri, četiri godine. To nije bio najbolji Đoković, takav je bio u finalu Australian Opena. Naravno, morate gledati i to tko je bio s druge strane mreže, kao i da se sada igralo na Federerovoj omiljenoj podlozi", rekao je Koenig za Beyond the Baseline Podcast.

Ono što je impresioniralo 48-godišnjeg Južnoafrikanca je to što Novak pobijediti i kad ne igra ni približno najbolji tenis.

"To što može pobijediti, a da igra na recimo 80-85 posto svojih mogućnosti, to ostalima dodatno otežava mečeve protiv njega. Izgleda kao da je potreban neki ekstreman scenarij, kao što je bilo na Roland Garrosu, da bi on izgubio", ističe Koenig.

Koenig je na kraju konačno došao i do Novakova glavnog aduta – njegove mentalne snage.

"On je izuzetno snažan mentalno. To nam je pokazao i sada. Taj meč (finale Wimbledona) je bio potvrda onoga što smo svi mislili o Novaku. On je prethodnih osam godina dominantan, i kad igra loše, i kad igra dobro, protiv dvojice najboljih igrača tenisa svih vremena", zaključio je Koenig.

Pročitajte više