tenis

Trebao je igrati s Đokovićem, ali se rasplakao "Novače, volim te" i otišao u penziju

Screenshot: SportKlub

JONATHAN ERLICH, izraelski tenisač specijaliziran za parove, koji je u toj konkurenciji osvojio 22 turnira, među kojima i Australian Open 2008., umirovio se u 45. godini na turniru u Tel Avivu. Na njemu je trebao nastupiti s Novakom Đokovićem, koji mu je bio partner jednom, ali povijesno. Međutim oproštajni turnir pokvarila mu je ozljeda pa se umirovio bez nastupa u domovini. 

"Jako te volim. Mi Izraelci i Srbi imamo poseban odnos"

Objavio je da odlazi u penziju dok je uz njega bio Đoković. On je s Erlichom, kada su igrali jedini put 2010. u Queen's Clubu, osvojio jedini naslov u paru. Erlicha su preplavile emocije toliko da se rasplakao. Obratio se partneru: "Novače, jako te volim, Srbi i Izraelci imaju poseban odnos. Prije svega, sjajno je što si došao u Izrael. Znam da si bio ovdje par puta, ali davno. Svaki put kad dođeš, osjećaš se kao kod kuće.

U Srbiji sam se uvijek osjećao kao kod kuće i jedine moje titule na zemlji bile su u Beogradu. Svi znamo koliko si izvanredan igrač, ali mnogi ne znaju kakva si osobnost. Ti si fantastičan čovjek, to je za mene još važnije. Mnogo ti hvala i cijenim vrijeme koje provedem s tobom i što te mogu zvati prijateljem.

Uvijek smo imali sjajnu vezu, još od 2010. godine. I dalje imamo stopostotan učinak. Nadam se da ćeš imati sjajan tjedan ovdje u singlu. Jako te volim i želim te još puno puta gledati na terenu. I da srušiš još puno rekorda, to zaslužuješ."

Đoković: Šalom... Postoji prijateljstvo Srba i Izraelaca tijekom dugog niza godina

Đoković, koji je do tada tješio Erlicha, zatim je preuzeo mikrofon: "Šalom... To je sve što znam na hebrejskom. Nadam se da ću naučiti još neke riječi ovog tjedna. Veliko je zadovoljstvo biti opet u Izraelu. Bio sam ovdje prije pet godina, kada su Srbija i Izrael igrali u Davis Cupu. To je bila jedna od najboljih atmosfera koju sam osjetio u tenisu.

Radovao sam se povratku ovdje poslije dosta vremena. Postoji prijateljstvo Srba i Izraelaca tijekom dugog niza godina. Nažalost nismo mogli danas igrati, ali mislim da ne možemo zaboraviti trenutke koje je ovaj čovjek donio izraelskom tenisu i sportu uopće. On zaslužuje divljenje.

Osvojili smo moju jedinu titulu u paru kada smo igrali jedini put zajedno. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života. Znaš da sam tu, da ću uvijek biti tu i da ću biti sretan pomoći izraelskom tenisu kada god mogu."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ERLICHOV OPROŠTAJ

Pročitajte više