Dončić i Irving uništili Minnesotu. Dallas na korak do metle za veliko finale

Foto: Profimedia

DALLAS je pobijedio Minnesotu 116:107 i tako poveo 3:0 u finalu Zapadne konferencije NBA play-offa. U seriji koja se igra na četiri pobjede, Mavsima treba samo još jedna kako bi pomeli Wolvese za veliko finale najjače lige. Nikada u povijesti doigravanja momčad nije prosula vodstvo 3:0. Nakon što je Dallas pobijedio u obje prve utakmice u Minneapolisu, sada je slavio u prvom domaćem meču konferencijskog finala.

Dallas je do sada prosipao teško izborene pobjede u gostima. U finalu Zapada je prestao s tim

Mavsi su tako preokrenuli negativni niz u ovom doigravanju jer su u prethodnim krugovima prednost s početka, koju su donosili iz L.A.-a i Oklahoma Cityja, prosipali dolaskom serije protiv Clippersa i Thundera na domaći teren.

Zahvaljujući Luki Dončiću i Kyrieju Irvingu, u finalu Zapada nije tako. Zvijezde Dallasa postigle su po 33 poena. Irving je imao bolji šut iz igre (12/20 nasuprot Dončićevih 10/20), 3 skoka i 4 asistencije. Dončić je pak bio bolji u preostalim ključnim kategorijama sa 7 skokova i 5 asistencija. Dodao je i čak 5 ukradenih lopti.

Irving i Dončić carevali u clutchu. Zvijezda Wolvesa nije bilo nigdje

Asevi Mavsa opet su bili najbolji kada je najpotrebnije. U zadnjoj četvrtini Irving (14 poena) i Dončić (7) ubacili su jedan poen više od svih igrača Wolvesa zajedno. Proširimo li to na finalnu seriju, dominacija superstarova Dallasa je još izraženija. Ukupno su u zadnjim četvrtinama finalne serije njih dvojica zabila 56, a svi igrači Minnesote 40.

Dončić i Irving su učinkom u trećoj utakmici finala Zapada uspjeli ono što nije nikome do sada. Naime, jedini su par šutera koji je u NBA doigravanju imao tri ili više utakmica s po 30 poena. I dok su zvijezde Dallasa opet briljirale u clutchu, asovi Wolvesa su i ovaj put podbacili u napetoj završnici. Karl-Anthony Towns postigao je 14 poena, ali uz očajan šut iz igre (5/18) i 11 skokova. KAT u zadnjim četvrtinama serije ima 2/12 iz igre i 1/8 za tricu. Sada je promašio svih osam pokušaja za tricu, uključujući i onu za povratak u meč minutu i 25 sekundi prije kraja. Dallas je tada imao 4 koša prednosti.

Dallas čeka metlu u srijedu

Anthony Edwards se podigao s 26 poena te po 9 skokova i asistencija, ali nije ga bilo u ključnim trenucima. U zadnjoj četvrtini šutnuo je samo tri puta i pogodio dva. Rudy Gobert je postigao 9 poena i imao 6 skokova za samo 28 minuta u igri uz 5 osobnih grešaka. No, Dallas je također bio oslabljen pod koševima. Dereck Lively je nakon devet i pol minuta bez promašaja iz igre (6 poena, 3 skoka, 2 asistencije) morao izaći zbog ozljede. 

Dallas sada ima priliku pomesti Minnesotu na svom terenu za plasman u NBA finale. Četvrta utakmica igra se u srijedu u 2.30 po našem vremenu.

Pročitajte više