Dončić postaje novi rekorder. Osigurao je najveći ugovor u povijesti NBA lige

Foto: Profimedia

UVRŠTENJEM u jednu od tri ovosezonske najbolje petorke NBA lige, Luka Dončić ispunio je sve uvjete za potpisivanje najvećeg ugovora u povijesti NBA lige. Slovenski košarkaš će u ljeto 2025., odluči li produljiti ugovor s Dallasom, moći potpisati ekstenziju vrijednu čak 346 milijuna dolara. Time bi za 42 milijuna dolara nadmašio rekord koji je prošle godine postavio Jaylen Brown.

U prvoj sezoni novog ugovora Dončić bi zarađivao nešto manje od 60 milijuna dolara, dok bi se u petoj to popelo na gotovo 79 milijuna. Također, Dončićeva plaća bi u prvoj sezoni zauzimala 35 % od predviđenog salary capa. Ujedno bi postao i prvi košarkaš koji je dosegao godišnju plaću od 70 milijuna dolara.

Dončić je trenutno pod ugovorom vrijednim 215 milijuna dolara koji je potpisao tijekom sezone 2022./23., a on vrijedi do sezone 2025./26., dok Dončić ima opciju produljiti ga za još jednu godinu. Za očekivati je da tu opciju neće iskoristiti, nego da će idućeg ljeta potpisati novu ekstenziju i postati rekorder.

Podsjetimo, Slovenac je u svih pet proteklih sezona bio uvršten u najbolju petorku NBA lige. Trenutno s Mavericksima vodi 1:0 u finalu Zapadne konferencije protiv Minnesota Timberwolvesa i bori se za svoj prvi ulazak u finale.

Pročitajte više