Doznajemo: PAOK nije poslao ponudu za Marka Livaju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

OVIH dana u raznim medijima pisalo se kako je novopečeni prvak Grčke, solunski PAOK, Hajduku poslao službenu ponudu za njihovog najboljeg igrača i legendu Marka Livaju (30). PAOK je ljetos izbacio Hajduk iz Europe, a Livaja im svakako nije nepoznanica budući da je se u Hajduk vratio prije tri i pol godine upravo iz Grčke, gdje je pružao odlične partije u dresu AEK-a. 

Ipak, kao što doznajemo od naših izvora iz Grčke, PAOK nije poslao nikakvu ponudu za lidera BIjelih. Livaju ugovor s Hajdukom veže do ljeta 2027. godine i više puta je isticao kako ne namjerava napuštati Split. Barem u ovom trenutku čini se kako Livajin povratak u Grčku nije blizu.

U Grčkoj je bio prvak i najbolji igrač lige

Nakon što je napustio Hajduk kao 16-godišnjak i lutanja kroz niz klubova, Livaja je 2017. u Grčkoj pronašao prvu mirnu luku svoje karijere. AEK ga je doveo na posudbu iz Las Palmasa, a nakon što je sudjelovao u osvajanju prve klupske titule nakon 23 godine i bio izabran u idealnu ekipu prvenstva, odlučili su ga otkupiti.

Dvije godine kasnije bio je izabran i za najboljeg igrača lige, a početkom 2021. se nakon 147 nastupa i 42 gola za AEK, u sada već legendarnom raspletu vratio u svoj matični Hajduk. S Hajdukom je osvojio dva Kupa, dva puta bio izabran za najboljeg igrača HNL-a, dva puta je bio najbolji strijelac lige, a jednom i asistent. 

U ukupno 130 nastupa u bijelom dresu zabio je 72 gola i asistirao je za njih 37. Ovog ljeta navršit će 31 godinu i u netom završenoj sezoni nije bio na svojoj razini iz prethodne dvije, ali i dalje možemo očekivati da će hajdučka desetka biti predvodnik splitskog kluba.

Pročitajte više