Dramatično ispadanje Dinama komentirao čak i Vučić: "Zare ulazi, ne se znaje"

Foto: Pixsell/Marko Lukunic,Amir Hamzagic/ATA Images

DINAMO je u subotu ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Hrvatski prvak je u Ateni, u uzvratu trećeg pretkola, odigrao 2:2 s AEK-om, a grčki klub je prošao jer je u prvoj utakmici na Maksimiru slavio 2:1. U play-offu će igrati protiv belgijskog Royal Antwerpa.

Bila je ovo nevjerojatna utakmica u kojoj je Dinamo golovima Josipa Šutala i Roberta Ljubičića imao 2:0 do 92. minute. Tada je Sergio Araujo, nakon niza obrana Dominika Livakovića, ostao sam u kaznenom prostoru te je iz voleja smanjio na 2:1, što je bio rezultat kojim se trebalo ići u produžetke.

Međutim, Ljubičić je šest minuta kasnije dirao rukom, a glavni sudac pomoću VAR-a pokazao na kazneni udarac. Livaković je obranio penal Levija Garcije pa je Domagoj Vida, bivši igrač Dinama i hrvatski reprezentativac, odbijenu loptu spremio u mrežu u 100. minuti za konačnih 2:2, odnosno ukupnih 3:4 za AEK.

Dramatično ispadanje Modrih odjeknulo je čitavom regijom, a oglasio se čak i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

"U 85. minuti mnogi su pomislili da je gotovo u Ateni, ali nije bilo gotovo. Bilo je 2:0 za Dinamo, pa je završilo 2:2", rekao je Vučić pa je onda izrecitirao rečenicu iz knjige Leskovački drveni tramvaj, koja govori o nogometašu Zaretu, poznatom golgeteru iz Leskovca:

"Zare ulazi, ne se znaje", poručio je Vučić koristeći izjavu koju Leskovčani koriste kada žele reći da je nešto neizvjesno do samog kraja.

Pročitajte više