ZLATNA LOPTA

Drogba o svom favoritu za Zlatnu loptu: "Jako malo igrača je za to sposobno"

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI Didier Drogba, jedan od najboljih napadača u povijesti afričkog nogometa, vidi još jednog igrača s istog kontinenta kao favorita za osvajača Zlatne lopte.

Radi se o senegalskoj zvijezdi Liverpoola Sadio Maneu. Drogba vjeruje kako je Mane napravio dovoljno prošle sezone jer je osvojio Ligu prvaka s Redsima, skoro uzeo i Premiership te odveo Senegal do finala afričkog Kupa nacija. Jedini afrički igrač koji je do sada osvojio Zlatnu loptu France Footballa bio je George Weah.

"Kada vidimo što radi u Premier ligi, jako malo igrača je za to sposobno. Mislim da može osvojiti Zlatnu loptu, ali vjerujem da se to već prije trebalo dogoditi. Postoji puno igrača koji su dobro predstavljali afrički kontinent, kao što je Samuel Eto'o. Jedino je šteta kada govorimo o afričkom igraču da govorimo o kontinentu, a ne državi. Nikada ne bismo rekli recimo da Kylian Mbappe predstavlja Europu", rekao je Drogba pa nastavio:

"Ali da se vratim na pitanje, bilo bi jako lijepo kad bi Mane ili Salah nastavili podizati kvalitetu njihove igre i tako možda osvojili Zlatnu loptu", rekao je Drogba u razgovoru za Paris Match.

Ipak, Mane nije jedan od favorita za Zlatnu loptu. Očekuje se kako će prestižnu nagradu dobiti Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ili Virgil van Dijk.

Pročitajte više