Domaći drugoligaši žele promjenu propisa. Traže 10 posto novca iz Fonda solidarnosti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZA DEVET dana, u nedjelju 11. veljače, vratit će se službene utakmice hrvatskih drugoligaša, a na teren će najprije Dugopolje i Orijent, koji trebaju odigrati zaostalu utakmicu. Uoči povratka Prve NL u Zagrebu je održan Plenum klubova tog natjecanja. HNS-ov povjerenik Josip Brezni okupio je predstavnike deset klubova, svih osim prvoplasiranog Rudeša i posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Od noviteta u drugoligaškog društvu treba istaknuti da će se u proljetnom dijelu sezone izravno prenositi čak tri utakmice po kolu (petkom, subotom i nedjeljom). Riječki Orijent će primjerice biti na TV-u tri kola zaredom, u gostujućim utakmicama protiv Rudeša i Kustošije te domaćem susretu protiv Vukovara. Od 2024. liga će se smanjiti na deset klubova, a tada će se izravno prenositi svih pet utakmica po kolu.

Drugačija pravila oko stadiona

U Pravilniku natjecanja novina je da će od iduće sezone klubovi morati domaće utakmice igrati na stadionu na kojem imaju središte, što u problem dovodi aktualne drugoligaše Dubravu i Jarun. Osim toga, donijet i zaključak kako će Izvršni odbor HNS-a izaći s novim prijedlogom.

Drugoligaši smatraju kako bi deset posto novca iz HNS-ova Fonda solidarnosti, koji su ove sezone popunili europski uspjesi Dinama, trebalo pripasti klubovima Prve i Druge NL. Prema sadašnjim propisima, sav novac pripada isključivo klubovima SuperSport HNL-a. 

 

Pročitajte više