Dubai od iduće sezone službeno član ABA lige

Dusan Milenkovic/ATAImages

"KOŠARKAŠKI klub BC Dubai od iduće sezone i službeno će biti član ABA lige", objavilo je vodstvo naše regionalne lige. Direktor ABA-e Dubravko Kmetović je izjavio: "Predstavlja viziju koju su klubovi ABA lige prepoznali kao idealnu priliku za ostvarenje dva prioritetna cilja. Prvo, povećati kvalitetu natjecanja, a drugo, otvoriti vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generira profitabilnije operacije za dobrobit svojih dioničara."

Abdul Seid Al Nabodah, predsjednik kluba iz UAE također je zadovoljan: "S nestrpljenjem očekujemo utakmice u Coca-Cola Areni u Dubaiju, gdje će ljubitelji košarke moći uživati u vrhunskom iskustvu." Više informacija dobit ćemo na službenoj press konferenciji 28. svibnja u Beogradu.

Na nedavnoj Skupštini devet od 11 članova  ABA lige glasalo je za ulazak Dubaija u natjecanje. Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata tako će se pridružiti ligi od iduće sezone 2024./2025. i biti u njoj do 2026./2027., a postoji i opcija za produljenje suradnje. Čelnici Budućnosti nisu prisustvovali sastanku, dok  Partizan jedini nije glasao za ulazak Dubaija. Dubai plaća oko 7.5 milijuna eura za tri godine u ligi.

Pročitajte više