NBA

Durant mora u sedmodnevnu karantenu iako je već prebolio covid

Foto: Guliver

KEVIN DURANT propustit će sljedeće četiri utakmice Brooklyn Netsa zbog strogog protokola NBA lige o koronavirusu. Durant mora u sedmodnevnu karantenu, zbog čega neće igrati na večerašnjoj utakmici protiv Utah Jazza, a propustit će i susrete s Philadelphijom, Memphisom i Oklahoma Cityjem, koji su na rasporedu ovog tjedna.

Iako je Durant bio jedan od prvih NBA igrača koji su se zarazili i preboljeli covid-19 još na proljeće, mora u karantenu jer je nedavno bio izložen koronavirusu, odnosno bio je u društvu zaražene osobe. To je aktiviralo stavku iz priručnika na 134 stranice koji je liga objavila uoči sezone.

U sličnoj su situaciji bili John Wall, DeMarcus Cousins i drugi igrači Houston Rocketsa koji su na samom početku sezone bili na zajedničkom šišanju u društvu pozitivne ili potencijalno pozitivne osobe. Kako je i James Harden morao u izolaciju zbog sudjelovanja na zabavi u zatvorenom bez zaštitne maske, Rocketsi nisu imali dovoljno igrača za utakmicu s Portlandom pa je ona bila odgođena.

Durant nije ponovno zaražen, štoviše već je dostavio tri uzastopna negativna testa, ali stroga pravila jednaka su za sve. Superzvijezda Netsa moći će se vratiti na parket tek sljedećeg tjedna na susretu protiv Denvera, ako testovi i dalje budu negativni.

Netsi ojačani oporavljenim Durantom i Kyriejem Irvingom u novu sezonu su krenuli s dvije uvjerljive pobjede, ali nakon toga su izgubili četiri od pet utakmica i sad su na omjeru 3-4. Durant u prosjeku postiže 28.2 poena, 7 skokova i 4.8 asistencija te djeluje kao ona stara zvijer kakva je bio prije ozljede Ahilove tetive u finalu 2019. godine.

Pročitajte više