Duvnjak: Nismo u naletu, samopouzdanje nam je poljuljano, ali u glavi nam je Njemačka

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija od 20:30 protiv domaćina Njemačke igra svoju zadnju utakmicu na Europskom prvenstvu. Izabranici Gorana Perkovca su porazom od Islanda u prošlom kolu ostali bez ikakvih izgleda za plasman u polufinale, kao i za izboriti utakmicu za peto mjesto.

Stoga susret s Njemačkom nema veliku rezultatsku važnost za Hrvatsku. Postojala je mogućnost da bi joj najbolje odgovarao poraz jer bi tako osigurala mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, no Hrvatska je ih ipak već osigurala zahvaljujući porazu Austrije od Islanda.

Duvnjak: Teško prvenstvo, nismo se ovomu nadali

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak dao je izjavu za HRT uoči susreta s Njemačkom. "Teško prvenstvo, nismo se ovome nadali. Krenuli smo jako dobro u prvenstvo, ali nažalost imamo tri poraza zaredom i jako tešku utakmicu protiv Njemačke. Mi smo sportaši, naravno da ćemo dati sve od sebe na terenu kako bismo pobijedili u toj utakmici.

Sigurno da će nam dodatan motiv biti 20 tisuća protivničkih navijača, ali iskreno mislim da će biti jako teška utakmica. Nismo u naletu, malo nam je samopouzdanje poljuljano, ali ono što imamo u glavi je da je to zadnja utakmica, i nadam se da ćemo se oprostiti s jednom dobrom utakmicom", rekao je Duvnjak.

Tko su najbolji igrači Njemačke?

Duvnjak je govorio o njemačkoj reprezentaciji. "Andreas Wolff fenomenalno brani cijeli turnir, Thomas Knorr je igrač koji drži sve pod kontrolom, a ja bih izdvojio i Juliana Köstera na lijevom vanjskom koji igra fenomenalan turnir s 23 godine, kapetan Gummersbacha, mene je oduševio, ne samo na ovom turniru nego cijelu sezonu.

Mlada ekipa, definitivno imaju veliku pomoć publike, nosi ih euforija, 6-0 standardna obrana, 'tarapana', udaranje i ono što ih krasi je da trče nevjerojatno u polukontru i kontru i na to ćemo definitivno morati pripaziti", objasnio je Duvnjak.

Što se dogodilo s Hrvatskom?

Potom se ponovno osvrnuo na nastup Hrvatske. "Ponavljam, krenuli smo fenomenalno u turnir. Meni je žao utakmice protiv Austrije, gdje smo vodili tri razlike tri minute do kraja. Možda su nam tu malo pali moral i samopouzdanje.

Onda OK utakmica s Rumunjskom, protiv Francuske smo stvarno izgledali dobro, a onda nam se protiv Mađarske i Islanda dogodilo ono što nam se ne smije događati na prvenstvima. Teško je objasniti", izjavio je Duvnjak.

Duvnjak: Nadam se da ćemo imati priliku u kvalifikacijama izboriti Olimpijske igre

"Mislim da trebam biti koncentrirani na današnju utakmicu, a onda poslije prvenstva sjesti i napraviti dobru analizu i krenuti dalje. Nadam se i uvjeren sam da ova ekipa ima velik potencijal, dečki su fenomenalni, trebaju nastaviti raditi, trebaju igrati u svojim klubovima, što i rade cijelu sezonu, i nadam se da ćemo imati priliku u kvalifikacijama izboriti Olimpijske igre.

Pred nama je važna godina, a Svjetsko prvenstvo 2025. bit će u Hrvatskoj tako da se nadam da ćemo se izvući nakon četiri-pet godina bez medalje, zaključuje Duvnjak. 

Pročitajte više