Dva hrvatska dragulja među igračima bez ijedne minute u ligama petice

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

NAKON reprezentativne pauze i Lige nacija vraćamo se ponovno klupskom nogometu, koji neki puno više vole i kojem se raduju. U 9. kolu Premier ligi sudarit će se Chelsea i Manchester United (subota od 13:30). Španjolci nude obračun Barcelone i lidera Seville (subota od 20:45) u 9. kolu Primere, a iste večeri od 20:30 igra se i veliki milanski derbi između Intera i Milana (20:45). 

Klupska sezona traje već nešto više od dva mjeseca, a ubrzo će postati jasnije tko se za što bori i kakva je koja ekipa. Tu su i treneri, jedni slavljeni, a drugi pod velikim pritiskom (Julen Lopetegui, Real), (Niko Kovač, Bayern), (Jose Mourinho, Manchester United)... A tu su i igrači koji još uvijek nisu dobili niti jednu minutu ove sezone u prvenstvenim utakmicama. I to je jako zanimljiva tema jer su u toj momčadi i dvojica Hrvata - Ante Ćorić (Roma) i Alen Halilović (Milan).

Za prvog Dinamovog dragulja za sada nema mjesta na Olimpicu, gdje je stigao za šest milijuna eura iz Dinama. Ćorić je ili na tribinama ili na klupi, a ni navijači, čini se, ne znaju najbolje što mogu očekivati od njega. Kako i bi kad još uvijek čeka na debi za Romu...

S druge strane, Halilović ima podršku navijača Milana koji se često pitaju zašto mu trener Gennaro Gattuso ne želi pružiti priliku, koja će prije ili kasnije sigurno doći. Bivši igrač Barcelone dobio je tek dvije minute kod Dudelangea u Europa ligi i to je bilo sve. Spominje se i njegov odlazak na posudbu u siječnju, a zainteresirana je španjolska Girona. Ipak, kapetan mlade Hrvatske čeka priliku. Tko zna, možda i u milanskom derbiju.

Osim njih dvojice, impresivna je ekipa igrača koji čekaju svoje minute u prvenstvu. Fabinho je za 45 milijuna iz Monaca stigao u Liverpool, ali za sada samo promatra mečeve Premier lige, baš kao i njegovi suigrači Nathaniel Clyne i Alberto Moreno. Njih trojica plaćena su ukupno 75 milijuna eura. Dalje, u Chelseaju također trojica skupo plaćenih nogometaša nisu dobili priliku. Cesc Fabregas, Danny Drinkwater i Andreas Christiansen za sada nemaju prolaz kod Maurizija Sarrija, a ukupna im je vrijednost čak 90 milijuna eura.

Portugalac Joao Mario, plaćen 20 milijuna, samo trenira s Interom, baš kao i vratar Barcelone Jasper Cillessen. Bila bi to jedna jako dobra momčad s kojom bi rivali imali puno problema.

 

Pročitajte više