Dva su kandidata za klupu engleskog velikana koji se bori za opstanak

Foto: Profimedia

ARGENTINAC Marcelo Bielsa (67) i Englez Sean Dyche (51) glavni su kandidati za novog menadžera Evertona, prenose britanski mediji.

Everton je u ponedjeljak otpustio Franka Lamparda nakon serije loših rezultata. Klub sa stadiona Goodison Park trenutačno je u zoni ispadanja s dva boda manje od zone spasa. Bielsa je snimljen kako stiže u zračnu luku Heathrow nakon što je iz Brazila doletio u Ujedinjeno Kraljevstvo i sada ga očekuju razgovori s čelnicima Evertona.

Mediji nagađaju da Bielsa, koji je u veljači prošle godine dobio otkaz u Leeds Unitedu, traži milijun funti mjesečno za njega i stručni stožer koji je dio paketa te da se o tome ne može pregovarati. Argentinac je vodio Leeds United od lipnja 2018. godine, a prije toga je trenirao Lille, Lazio, Marseille, Athletic Bilbao, reprezentaciju Čilea, Espanyol, Velez...

S druge strane, Dyche je bez posla od travnja, kada je dobio otkaz na klupi Burnleyja, koji je vodio deset godina.

Everton je trenutačno na 19. mjestu engleskog prvenstva s 15 bodova, koliko ima i fenjeraš Southampton. Wolverhampton na 17. mjestu, posljednjem koje osigurava premierligaški spas, ima 17 bodova.

Pročitajte više