EUROPA LIGA

EL: Novi poraz Arsenala, LASK prošao, a PSV ispao

Foto: EPA-EFE

OČAJNI Arsenal je u 5. kolu skupine F Europa lige izgubio kod kuće 2:1 od Eintrachta nakon što je vodio na poluvremenu.

Domaćini su poveli preko Aubameyanga u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a preokret je s dva gola režirao Kamada u 55. i 64. minuti. UEFA je zabranila Eintrachtovim navijačima dolazak u London nakon nereda u Portugalu, ali je njih tisuću svejedno bodrilo momčad na ulici ispred Emiratesa.

Momčad Unaija Emeryja nije dobila ni osmu utakmicu zaredom, a jedina dobra vijest za Arsenalove navijače je što je Arsenal praktički prošao u drugi krug ovog natjecanja budući da su Guimaraes i Standard odigrali 1:1. Topnici uoči zadnjeg kola i gostovanja kod Standarda imaju tri boda više od Belgijaca koji ih moraju pobijediti s najmanje pet golova razlike da bi ih izbacili. Bilo kakva pobjeda bit će dovoljna Standardu za prolazak ako Eintracht izgubi kod kuće od Guimaraesa. U slučaju da obje momčadi imaju po deset bodova odlučivat će gol-razlika budući da su oba međusobna susreta završila 2:1 za domaću momčad.

Neobjašnjiva kriza PSV-a, koji je dobio samo jednu od utakmicu od početka listopada, dodatno se produbila u Lisabonu. Sporting je pregazio Nizozemce sa 4:0 i izbacio ih iz Europe jer je sjajni LASK dobio Rosenborg 2:1 u gostima i tako izbio na drugo mjesto. PSV više ne može dostići Austrijance jer ima lošiji međusobni omjer.

Celtic je s 3:1 pobijedio Rennes i potvrdio prolazak, a Kopenhagen i Malmö su pobjedama protiv Lugana odnosno kijevskog Dinama potpuno zakomplicirali skupinu B. Malmo je do pobjede protiv Ukrajinaca došao golom Rosenberga u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Europa liga, 5. kolo (utakmice igrane u 21 sat):

Sevilla - Karabah 2:0

Dudelange - APOEL 0:2

Rezultati by SofaScore

Lugano - Kopenhagen 0:1

Malmo - Dinamo K. 4:3

Rezultati by SofaScore

Sporting - PSV 4:0

Rosenborg - LASK 1:2

Rezultati by SofaScore

Celtic - Rennes 3:1

Lazio - Cluj 1:0

Rezultati by SofaScore

Arsenal - Eintracht 1:2

Guimaraes - Standard 1:1

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više