Endrick uoči dolaska u Real: Izbor između Barcelone i Reala za mene nije bio izbor

Foto: Profimedia

MLADI Brazilac Endrick (17) krajem prošle godine je proslavio osvajanje prvog trofeja u svojoj seniorskoj karijeri u kojoj mu se predviđaju još mnogi uspjesi. Njegov Palmeiras postao je prvak Brazila, a tinejdžer je u šampionski pohod kluba iz Sao Paula ugradio 11 golova.

U novoj sezoni, koja u Brazilu prati kalendarsku godinu, Palmeiras je slabije startao u prvenstvu, ali je neporažen u Copi Libertadores, a Endrick je u svim natjecanjima postigao četiri gola. Također je i debitirao za A-reprezentaciju Brazila u kojoj se u prva četiri nastupa dva puta upisao u strijelce.

Na ljeto odlazi u Real

Aktualnu sezonu Endrick neće završiti u Palmeirasu jer je njegov potpis već osigurao Real Madrid. Kraljevski klub reagirao je čim je Palmeiras postao voljan pregovarati i platio je 60 milijuna eura odštete kako bi osigurali njegove usluge počevši od ljeta ove godine, što je bio rekord za brazilske klubove.

Endrick će se u lipnju pridružiti Realu jer brazilski propisi ne dopuštaju maloljetnim igračima da napuštaju zemlju, baš kao što je bio slučaj s njegovim sunarodnjacima i aktualnim zvijezdama Reala Viniciusom i Rodrygom.Endrick je već posjetio Madrid i upoznao buduće suigrače, a sada je dao intervju za španjolski As u kojem je govorio o svakodnevici profesionalca:

"Treniram u svom klubu, ispravno se hranim, bavim se individualnim oporavkom i prevencijom ozljeda i gotovo uvijek ostajem kod kuće gdje igram video igrice ili se igram s bratom. Nemam vremena objavljivati ​​ništa na društvenim mrežama, a još manje čitati sve što dobijem." 

"Pomažu mi Vini i Rodrygo"

Spomenuo je koliko će mu u prilagodbi na Real značiti iskustvo sunarodnjaka: "Upoznati najveći klub na svijetu san je svakoga tko voli nogomet. Ne samo za igrače. Za mene je to bilo ostvarenje sna. Imam dobar odnos s Viniciusom i Rodrygom. Radi se o mladim ljudima, također Brazilcima, koji su se jako dobro prilagodili i gradu i klubu i načinu igre u Španjolskoj.

Njihova priča, i Vinijeva i Rodrygova je inspiracija i puno će mi pomoći. Znam da je obavezno biti prvak Europe ako si u Realu. Liga prvaka je turnir o kojemu Madrid uvijek misli, a momčad ne bi trebala započeti sezonu s drugim ciljem osim s tim."

Osvrnuo se na pitanje hoće li osvojiti Zlatnu loptu i zašto je odabrao Real umjesto Barcelone i PSG-a koji su ga također željeli: "Zlatna lopta je posljedica uspjeha. Znam da to nije najbitnija stvar. Klub je uvijek bitniji. Što se tiče odabira kluba, nije to ni bio izbor. Madrid je uvijek bio san. Nisam morao ništa birati, jednostavno sam ostvario san."

"Titule su najvažnije"

Nije htio istaknuti jednog igrača kao najboljeg u Realu:  "U najboljoj momčadi svijeta u svakoj utakmici svatko može iznenaditi. Nemoguće je reći tko je najbolji u ovakvom klubu. Real uvijek ima tri ili četiri igrača koji bi mogli biti izabrani za najbolje na svijetu", rekao je Endrick pa istaknuo:

U pobjedničkoj momčadi nijedan igrač nije prijetnja drugome. Najbolji klub na svijetu uvijek mora tražiti najboljeg na svim pozicijama, uvijek. Biti pored velikih igrača i natjecati se za mjesto s njima samo će me potaknuti da napredujem, dođem na višu razinu i osvojim još naslova, jer titule su najvažniji ciljevi kluba."

Pročitajte više