Engleski izbornik: Pogledajte Modrića! Bizarno je što FIFA radi nogometašima

Foto: Profimedia

ENGLESKI izbornik Gareth Southgate požalio se na prenatrpani raspored nogometnih utakmica. Njegova momčad u lipanjskom dijelu kvalifikacija pobijedila je Maltu i Makedoniju, a Southgate je u tim susretima najviše strahovao od umora svojih igrača.

Nakon utakmica iskoristio je priliku i ukazao na problem prenatrpanog rasporeda, a kao primjer je naveo 37-godišnjeg kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića. 

"Uvijek koristim kao primjer Luku Modrića, mislim da je ovo bila njegova 65. utakmica ove sezone protiv Španjolske. Mislim da je igrao u devet različitih natjecanja. Bio je tu španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, La liga, Liga prvaka, španjolski Kup, kvalifikacije za Euro, Svjetsko prvenstvo i Liga nacije.

Još je igrao prijateljsku protiv Saudijske Arabije prije Svjetskog prvenstva. On ima 37 godina i imam ogromno poštovanje prema njemu. No isto tako, kako možemo imati igrača koji igra devet natjecanja u godinu dana? To je potpuno bizarno. Svi moramo razgovarati o kalendaru, UEFA i FIFA moraju biti uključene u to", zaključio je Southgate.

Pročitajte više