Engleski sudac progovorio o neugodnom iskustvu s hrvatskim navijačima

Foto: EPA

HRVATSKA će u petak na Rujevici u okviru 3. kola Lige nacija ugostiti Englesku (20:45) bez nazočnosti gledatelja jer i dalje izdržava kaznu zbog iscrtanog kukastog križa na Poljudu u lipnju 2015. godine.

Izostanak navijačke potpore s tribina predstavljat će otegnutu okolnost hrvatskoj reprezentaciji, mišljenje je medija koje zagovara i proslavljeni engleski sudac Mark Clattenburg. U kolumni za Daily Mail sabrao je svoja iskustva u pogledu hrvatskih navijača i suđenja utakmica bez publike.

''Znam koliko hrvatski navijači mogu biti zastrašujući. Sudio sam utakmicu između Češke i Hrvatske kada su je hrvatski navijači, bacajući baklje na travnjak, htjeli prekinuti. Nisam se bojao jer sam bio obaviješten o mogućim scenarijima tijekom utakmice. Znao sam što moram napraviti i kako zaštititi igrače'', napisao je između ostalog i poentirao zašto su Englezi u prednosti.

''Suditi utakmicu iza zatvorenih vrata je nestvarno iskustvo. Pred praznim tribinama sudio sam tijekom europskih kvalifikacija između Grčke i Rumunjske. Čula se svaka izgovorena riječ i činilo se da se igra mnogo sporijim ritmom. Igračima je nedostajao adrenalin kojim se opskrbljuju s tribina. Takva situacija odgovarat će Englezima jer bi se Hrvati inače hranili navijačkom podrškom vrijednom pozitivnog rezultata.''

Pročitajte više