Englezi kritizirali Oršića: Izgledao je kao da ne zna što da radi u napadu

Foto: Profimedia

SOUTHAMPTON je izgubio od Newcastlea 1:0 u prvoj utakmici polufinala engleskog nogometnog Liga kupa. Bila je to prva utakmica u kojoj je Mislav Oršić startao u dresu Southamptona, no Mirror njegov nastup opisuje kao razočaravajući, dok isključenje Duje Ćaleta-Cara naziva teškim udarcem za momčad. Duje Ćaleta-Car neće igrati u uzvratnoj utakmici sljedećeg tjedna zbog isključenja nakon drugog žutog kartona u 86. minuti.

"Da situacija bude još gora, Jacob Murphy, koji je ušao u drugom dijelu, mahao je Ćaleta-Caru dok je ovaj napuštao teren. Taj incident mogao bi dodatno podignuti tenzije između dviju momčadi. Ćaleta-Car neće moći nastupiti u uzvratu na St James' Parku, a to bi Southampton moglo skupo koštati s obzirom na formu u kojoj je u posljednje vrijeme", navodi Mirror pa piše o Oršiću:

"Sadržajan mjesec imao je Mislav Oršić od utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu do polufinalnog susreta Carabao Cupa, otkako je posljednji put započeo utakmicu. Ovaj je 30-godišnjak zabio u pobjedi Hrvatske protiv Maroka (2:1) 17. prosinca i pomogao svojoj zemlji da osvoji brončanu medalju na turniru.

Oršić nije oduševio

Kako bilo, imao je malo slobodnog vremena prije nego što je početkom ovog mjeseca prešao u Southampton, za ugovor vrijedan oko osam milijuna funti - koji na papiru izgleda kao bagatela. Oršić se do sada nije uspio predstaviti u punom sjaju i zapaliti svijet na južnoj obali.

Menadžer Nathan Jones je izmijenio momčadi i prvi ga put uvrstio u početnu postavu, ali Oršić se mučio s uključivanjem u akcije i svaki put kada bi Southampton krenuo u napad izgledao je kao netko tko tuda samo prolazi. Southampton se doimao puno opasnije nakon što je Oršić u 57. minuti zamijenjen."

Pročitajte više