Englezi: United tjera Ten Haga. Mijenja ga trener iz druge lige

Foto: Profimedia

MANCHESTER UNITED odigrao je sezonu za zaborav koja bi trenera Erika ten Haga možda mogla koštati posla. Crveni vragovi završili su na osmom mjestu s istim brojem bodova kao Newcastle, ali zbog lošije gol-razlike koja je u njihovom slučaju čak negativna, ostali su bez Europe.

Dobar dio ekipe meta je kritika, ali najviše od svih na udaru kritičara je nizozemski trener Erick ten Hag koji bi uskoro mogao ostati bez posla. Nakon vrlo dobre prve sezone ostao je bez kredita u drugoj i ugledni časopis The Athletic piše kako je United već kontaktirao potencijalnog nasljednika.

Već je radio u Unitedu

Radi se o 38-godišnjem Kieranu McKenni, treneru iz Sjeverne Irske koji je u netom završenoj sezoni s Ipswichom osvojio drugo mjesto Championshipa i tako vratio taj klub u Premier ligu. Na tablici nižeg ranga engleskog nogometa bio je samo bod iza prvaka Leicestera.

McKenna je u mladosti bio na glasu kao talentiran igrač i kao takvog doveo ga je Tottenham, ali zbog problema s ozljedama nikada nije zaigrao za prvu ekipu i okončao je karijeru sa samo 22 godine te krenuo u trenerske vode. 

Manchester United mu je poznat teritorij jer je radio u klupskom omladinskom pogonu, ali i u prvoj ekipi kada je u turbulentnom razdoblju po klub bio pomoćnik čak trojici trenera: Joseu Mourinhu, Oleu Gunnaru Solskjæru i Ralfu Rangnicku.

Pročitajte više