EP Boks: Ždrijeb nije bio naklonjen Hrvatskim boksačima

ŽDRIJEBANJE uoči početka 35. europskog boksačkog prvenstva nije doista bilo naklonjeno hrvatskim boksačkim reprezentativcima koji se ne mogu pohvaliti da će za protivnika u prvim mečevima imati, na papiru, lakšeg protivnika.

Jer, dovoljno je spomenuti Irca Murraya koji će se boriti protiv Filipa Palića, Latvijca Cilingarjana koji se sastaje s Katalinićem ili Rumunja Simiona koji će biti protivnik našem Veočiću pa da poznavateljima boksa bude jasno o snazi i rejtingu suparnika.

Naravno nakon ždrijeba zabrinutost njegovim ishodom nije krio ni izbornik reprezentacije Pero Tadić koji međutim nije bio ni preveliki pesimist.

"Spremali smo Bajramija i Palića da u konačnici budu prvaci Europe. Stoga nema predaje, svoju snagu moraju pokazati u ringu i na kraju doći do željenog ishoda" - govorio je u Boćarskom domu u Puli Pero Tadić po završetku prvog uzbuđenja na prvenstvu Europe. Međutim, prema njegovoj ocijeni upravo oni boksači koji su glavni aduti za osvajanje medalje naletili su na jake protivnike.

"Ždrijeb uistinu nije bio naklonjen našim boksačima, ali predaje nema, borit ćemo se i pokušati ostvariti naše planove odnosno da se tri do četiri boksača ostvare olimpijsku vizu" - naglasio je Tadić.

Najosjetljiviji trenutak je dakle prošao, sada su na potezu sami boksači a Pula će nema sumnje u narednih jedanaest dana biti nakon dugo vremena ponovno europska boksačka metropola. Protivnik Stojanoviću u kategoriji do 48 kilograma bit će Latvijav Sokolovs, u kategoriji do 51 kg Ahmeti se sastaje s Poljakom Rzanyem, Orhan se u kategoriji do 54 kg sastaje s Rusom Kovalevom, Bajrami u kategoriji do 57 kg boksa protiv Poljaka Szota, Paliću je protivnik u kategoriji do 60 kg Irac Murray, Kataliniću Latvijac Cilingarjan a veočiću Rumunj Simion u kategoriji do 69 kg. U kategoriji do 75 kilograma protivnik Barjektareviću je Sjekloća iz SiCG, Šivoliji je protivnik britanac Davis, Đipalu Poljak Malujda te u kategoriji iznad 91 kg Baćurinu je protivnik Rus Povetkin.

(Hina) xdspo yrš

Pročitajte više