EP laser - Lolić treći, Arapov peti

Nakon prva tri plova Otvorenog Europskog prvenstva u olimpijskoj klasi laser, što se od 7. do 12. kolovoza održava u španjolskoj Cartageni, trojica hrvatskih jedriličar se nalaze među deset najboljih.

Nakon prva tri plova najuspješniji je bio 23-godišnji član splitskog Labuda Aron Lolić koji sa trećim, šestim i petim mjestom zauzima visoko treće mjesto sa 14 negativnih bodova. Europski doprvak iz 2003. Mate Arapov u prvoj je regati bio 12., u drugoj treći, a u trećoj četvrti, pa je ukupno peti sa 19 negativnih bodova. Luka Radelić je deseti sa 28., a Milan Vujasinović 22. sa 47 negativna boda.

Najbolji start imao je apsolutni favorit Brazilac Robert Scheidt (9), dok drugu poziciju drži Austrijanac Andreas Gerlitzer (13).

Na prošlom Europskom prvenstvu lani u njemačkom Warnemuendeu europski prvak bio je Belgijanac Bergmans, a naš Luka Radelić završio je kao šesti.

Na juniorskom natjecanju Daniel Mihelić iz kostrenskog Galeba odlično je startao i pobijedio je u prva dva plova, no u trećem je bio sedmi, a u četvrtom tek 20-ti pa trenutačno zauzima peto mjesto.

(Hina) xdl ydl

Pročitajte više