"Hrvatska je sve ono što Ronaldov Portugal želi postati"

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA u osmini finala u subotu od 21 sat igra protiv Portugala, a zanimljivu najavu utakmice ima ESPN pod naslovom "Portugal može učiti od Hrvatske".
 
"Kada igrači budu zajedno na okupljanjima svojih reprezentacija, uglavnom pričaju o svojim klubovima. Izvori nam kažu da je Luka Modrić suigračima dijelio savjete o Ronaldu, kao što je napravio s Ramosom kada je njegov suigrač iz Reala pucao penal na utakmici Hrvatske i Španjolske", piše ESPN i analizira Portugal i njegovu prvu zvijezdu.
 
"Što Modrić može reći o Ronaldu? Malo toga o njemu se ne zna, što je pokazala i utakmica s Mađarskom gdje je svojoj momčadi osigurao remi 3:3 i prolazak dalje. Golom petom odgovorio je na kritike zbog lošeg starta natjecanja. Utakmica s Mađarima pokazala je i da ne vjeruje suigračima, kamera ga je ulovila kako urla na suigrače i ljuti se zbog njihovih pogrešaka."
 
A Hrvatska?
 
"Potpuno druga stvar. Dok Ronaldo sam vuče razočaravajući Portugal, Modrić zajedno sa suigračima vodi Hrvatsku koja je nadmašila očekivanja. U Hrvatskoj bi uoči prvenstva bili zadovoljni i polufinalom, ali sada imaju priliku za naslov. Impresivno su izgledali protiv Španjolaca bez Modrića, što je dokaz o kakvoj je momčadi riječ. Hrvatska je sve ono što Portugal godinama želi biti. Portugal nikad nije izgledao kao momčad."
 
Gdje je Hrvatska najopasnija?
 
"Svugdje! Sa svih pozicija mogu zabiti. Priče o tome da nemaju napadača najviše razine kao da je uspavala njegove suparnike. Sada protiv njih nitko ne želi igrati."
 
A što bi mogao biti problem Hrvatske?
 
"Euforija. Nešto što im se dogodilo prije osam godina kada su pobijedili Njemačku i već se vidjeli u polufinalu, ali im se dogodila Turska. Mogli su te godine biti prvaci, ali su ranije morali kući. Čak neki kažu da je dobro što igraju protiv Portugala jer bolje igraju protiv većih reprezentacije nego protiv manjih."
 

Pročitajte više