Esport obitelj bogatija je za još jednog velikana

Foto: Twitter

ESPORT je bogatiji za još jedan nogometni klub. Paris Saint-Germainu, Schalkeu, Ajaxu, Celticu, Manchester Cityju, Monacu i ostalim velikana pridružio se i Werder Bremen.

"Dokaz da nismo tehnološki ograničeni"

Werder Bremen je na mrežnoj klupskoj stranici službeno priopćio kako je formirao profesionalnu esport momčad.

"U proteklih nekoliko mjeseci esport je u više pogleda drastično porastao. Dugo smo vijećali i uvjereni smo kako je sazrio idealan trenutak da se priključimo tržištu. Želimo privući nove navijače i simpatizere, a želimo i dokazati kako tehnološki nismo ograničeni", izjavio je Werderov predsjednik uprave Klaus Filbry. 

"Želimo stvoriti digitalni kapital"

Četverostruki bundesligaški prvak već ujesen planira se natjecati u FIFA-i 19, nadolazećem serijalu EA Sportsa.

"Opredijelili smo se za FIFA-u jer omogućava križanje između stvarnih i virtualnih svjetova nogometa. Uime kluba, smatram kako je riječ o razumnoj odluci. S novopečenom inicijativom želimo nastaviti tradiciju dugoročnog razmišljanja. Želimo stvoriti digitalni kapital već s FIFA-om", najavio je Dominik Kupilas, voditelj projekta i digitalnog marketinga u njemačkom klubu.

Podršku novoosnovanoj sekciji pružio je, u svojstvu pokrovitelja, i Wiesenhof. 

"Smatramo kako je Werderova uključenost u esport vrijedna i značajna. SV Werder je pokazao da je dosljedno angažiran i inovativan u digitalnom svijetu. Nismo dugo razmišljali oko sponzorstva", poručio je Wiesenhofov marketinški direktor Ingo Stryck.

Werderova esport sekcija uskoro će pokrenuti vlastite Twitter, Instagram i Facebook profile kako bi se povezala i dodatno približila digitalnom svijetu.

Pročitajte više