Etto: Ajax se nije mogao puno promijeniti u dvije godine, idemo na pobjedu!

BRAZILSKI branič Etto pohodio je danas Plavi salon u Maksimiru, gdje je najavio susret s nizozemskim Ajaxom u trećem kolu Europske lige.

"Kao što znate ova generacija već igrala utakmicu na amsterdamskoj Areni, baš kao što je poznat i rezultat. Sada svi očekujemo da ponovimo igru koju smo tada prikazali, a samim time da opet ostvarimo vrijednu pobjedu. To bi bio sjajan poticaj za daljnje nastupe kako u Europskoj ligi, tako i u HNL-u", rekao je u uvodu press konferencije Etto.

"Ajax igra jako široko"

Nizozemce još nisu počeli analizirati, međutim Etto vjeruje kako se ovaj Ajax ne razlikuje puno od onog kojeg su svladali prije dvije godine.

"Ne, nismo još gledali video zapise Ajaxovih utakmica, ali mogu vam reći kako su oni mogli promijeniti nekoliko igrača u odnosu na onu momčad protiv koje smo igrali, međutim igru zasigurno nisu mogli promijeniti. Oni igraju jako široko i upravo nas je na to jučer na treningu pripremano trener Jurčić. Imamo još vremena do četvrtka da uvidimo sve sitnice gdje možemo ostvariti prednost...", istaknuo je Brazilac.

"Zaustaviti Suareza pola je posla do pozitivnog rezultata"

Kao najopasnijeg igrača Ajaxa ističe Suareza, kojeg bi trebalo zaustaviti pod svaku cijenu: "Najopasniji Ajaxov igrač svakako je napadač Suarez. to je igrač koji traži prostor i koji je jako brz, stoga moramo sve napraviti što je u našoj moći kako bi ga zaustavili, a onda smo napravili pola posla do pozitivnog rezultata. Uglavnom, njihova igra nama odgovara, oni traže igru, ići će na pobjedu, što nama  paše; bolje to nego da igraju bunker".

Iako beskompromisno najavljuju tri boda, Etto ne skriva da bi svi u Dinamu bili jako zadovoljni i bodom.

"Naravno da bi bili zadovoljni i sa bodom, ne idemo u Amsterdam sa stavom kako moramo pobijediti. Svaki bod u Europskoj ligi vrijedan je, a ipak igramo protiv Ajaxa na njegovoj Areni. Također treba priznati da je ovaj Ajax bolji no što je to onaj bio tako da nema sumnje da bi nas bod zadovoljio. No, mi samo moramo igrati svoju igru i onda će rezultat doći.

"Poraz od Zagreba nije nas uzdrmao"

Prošlog vikenda Dinamo je doživio jedan od rijetkih poraza u HNL-u, kada je golom Vugrineca u Kranjčevićevoj slavio Zagreb. Novine su se raspisale o novog krahu unutar svlačionice, međutim ovaj to opovrgava.

"Morate znati kako poraz od Zagreba nije narušio atmosferu u svlačionici, ništa se nije promijenilo i ništa se ne raspada. Normalno treniramo, normalno radimo i spremamo se za ovaj važan susret potpuno mirni. Ne možemo mi pobijediti baš svaku utakmicu u HNL-u. Nogomet je takav, porazi su sastavni dio igre i ne treba ih shvatiti tragično", rekao je Dinamov Brazilac.

Na koncu Etto je prokomentirao svog sunarodnjaka Sammira od kojeg se mnogo očekuje na Areni: "Sammira svi očekuje na razini koju je pokazao u Rumunjskoj, a po meni on je tamo bio daleko najbolji igrač na terenu. Svi znate Sammira, već je tri godine tu i o njemu je napisano članaka i članaka. Sve se  zna i samo je na njemu da se pokaže u najboljem svjetlu. Da, sve ovisi o njemu..."

Pročitajte više