SNJEŽNA KRALJICA

Evo gdje možete gledati skijaški spektakl sa Sljemena

Foto: Facebook

DANAS je na rasporedu ženska slalomska utrka na Sljemenu. Start prve vožnje je u 13, a druge u 16:15 sati. Prijenos je na drugom programu HTV-a, a slika iz Zagreba obići će cijeli svijet.

Bilo je straha da će se utrka otkazati kao što je to bio slučaj 2014. i 2016. godine, ali na kraju je na Sljemenu ipak napravljen umjetni snijeg. Očekuje se ukupno oko 20.000 gledatelja.

Prva će sa starta krenuti Slovakinja Petra Vlhova. Druga će sa starta krenuti Švicarka Michelle Gisin, a treća Austrijanka Katharina Liensberger.

Braniteljica naslova "Snježne kraljice", četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin, na izvlačenju je u petak dobila startni broj sedam.

Nastupit će i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Ida Štimac. Popović, koja je prije pet dana u Lienzu 26. mjestom stigla do svojih prvih slalomskih bodova u Svjetskom kupu, imat će startni broj 71, a Štimac, kojoj će ovo biti drugi nastup na Sljemenu, broj 73 u konkurenciji 74 skijašice.

 

Pročitajte više