Euro 2020

Evo kojih je sedam reprezentacija jučer osiguralo plasman u osminu finala Eura

Foto: EPA

JUČERAŠNJI dan na Europskom prvenstvu otkrio je mnogo toga. Nakon četiri reprezentacije koje su se ranije kvalificirale u osminu finala (Italija, Wales, Belgija, Nizozemska), jučer je drugi krug natjecanja osiguralo još sedam ekipa. To će reći da se već 11 momčadi kvalificiralo za osminu finala, a preostalih pet putnika saznat će se danas i sutra.

Porazi Finske i Ukrajine ostavili su ih na trećim mjestima svojih skupina pa su tako sve momčadi koje su dosad osvojile četiri boda osigurale plasman u osminu finala.

Još se prekjučer znalo da iz skupine A dalje idu Italija i Wales, a svoje mjesto među četiri najbolja trećeplasirana sada je osigurala i Švicarska, koja ima četiri boda.

Belgija je od ranije bila sigurna u skupini B, a jučer joj se kao drugoplasirana pridružila Danska visokom pobjedom 4:1 protiv Rusije.

Nizozemci su u drugom kolu osigurali prvo mjesto u grupi C, dok je Austrija u direktnom obračunu za drugo mjesto u skupini svladala Ukrajinu 1:0.

Četiri su boda još u prva dva kola skupili i Češka, Engleska, Švedska te Francuska, tako da i oni sigurno idu u osminu finala, u najgorem slučaju kao najbolje trećeplasirane momčadi.

Poznati susreti osmine finala

Italija - Austrija (London, 26. lipnja)

Wales - Danska (Amsterdam, 26. lipnja)

Belgija - trećeplasirani iz skupina A/E/F (Sevilla, 27. lipnja)

Nizozemska - trećeplasirani iz skupina D/E/F (Budimpešta, 27. lipnja)

Sigurni su u osmini finala, ali ne znaju točan plasman: Švicarska, Češka, Engleska, Švedska, Francuska.

Pročitajte više