Fenerbahče doznao kaznu zbog napuštanja terena protiv Galatasaraya u finalu Superkupa

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI turskog velikana Fenerbahčea prije tri dana su napustili teren u prvoj minuti finala Superkupa, u kojoj su igrali protiv Galatasaraya. Mauro Icardi, napadač Galatasaraya, zabio je gol za vodstvo svoje momčadi već u prvoj minuti. Igrači Fenerbahčea nakon toga su napustili teren i pobjeda je upisana Galatasarayu.

Čelnici Fenera odlučili su na ovu utakmicu poslati juniore kako bi izrazili protest protiv mjera sigurnosti na protekloj utakmici s Trabzonsporom. Na njoj su domaći navijači uletjeli u teren i napali igrače Fenerbahčea, a nastradao je i hrvatski vratar Dominik Livaković. Uoči utakmice Superkupa tražili su promjenu termina i da sude strani suci, ali nogometni savez je to odbio. Turski mediji pisali su da u klubu razmišljaju čak i o napuštanju lige. 

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Turske izrekla je kaznu istanbulskom velikanu zbog napuštanja terena. Fener je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 115 tisuća eura, a utakmica je registrirana 3:0 u korist Galate. Uz to, član Uprave Ahmet Ketenci suspendiran je na dva mjeseca obavljanja svih dužnosti jer je izveo momčad s terena. Kažnjen je i novčano s 15 tisuća eura.

Pročitajte više