sp 2022.

FIFA žestoko kaznila Senegalce zbog onoga što su radili Salahu

Foto: Screenshot

SENEGAL je nakon dramatične serije penala pobijedio Egipat u finalu doigravanja za SP na svom stadionu u Diamandiju, nedaleko od Dakara. Jedan od tragičara Egipta bio je Mo Salah, koji je promašio u zadnjoj seriji poslavši loptu visoko preko gola. No cijela utakmica, a posebice izvođenje penala obilježeni su skandaloznim ponašanjem domaćih navijača koji su igrače Egipta stalno zasljepljivali laserima. Tako je Salah kod izvođenja zadnjeg jedanaesterca bio s tribina gađan laserima.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NAPAD LASERIMA NA SALAHA

FIFA je donijela odluku da će Senegal kazniti sa 180 tisuća dolara, a Senegalci će sljedeću domaću utakmicu igrati pred praznim tribinama. FIFA je prilikom izricanja kazne imala u vidu i činjenicu da su navijači Senegala nakon kraja upali u teren te da su uvredljivim transparentom vrijeđali Egipćane.

Egipatski nogometni savez poslao je dopis FIFA-i u kojem se navodi da su Salah i njegovi kolege bili žrtve rasnog vrijeđanja:

"Egipatska reprezentacija bila je izložena rasizmu. Navijači su poduzeli napadačke akcije protiv egipatskih igrača općenito, a posebno protiv Mohameda Salaha. Publika je zastrašivala igrače gađajući ih bocama i kamenjem od zagrijavanja."
 

Pročitajte više