BOKS

Filip Hrgović napušta Hrvatsku: Moram otići tamo gdje me nitko ne zna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAJBOLJI hrvatski boksač Filip Hrgović napušta Hrvatsku i odlazi u Ameriku. Hrgović će karijeru nastaviti u Miamiju.

Hrgović će sljedećih nekoliko godina provesti u Americi gdje će dodatno usavršiti svoj boks. Sljedeću borbu imat će 18. svibnja u Chicagu. Ime njegovog protivnika još nije poznato.

Filip Hrgović je kao profesionalac debitirao 30. rujna 2017. godine i ostao neporažen. Do sada je upisao svih sedam pobjeda. Najveći uspjeh u amaterskom boksu ostvario je na Olimpijskim igrama 2016. godine kada je osvojio broncu.

"Sad mi moj nutricionist nosi obrok, nosi mi smoothie koji mi je on napravio. Znači, ne moram više ni rezati voće ni raditi smoothie. Hvala kralju. Tako da kažem, kad si doma, to je komfor zona i zato smatram da se trebam izolirati, da trebam otići tamo gdje me nitko ne zna, gdje se mogu posvetiti samo treningu i jedino ću tako izvući svoj maksimum", rekao je Hrgović za RTL pa nastavio:

"Joshua se sada bori u Americi, Kubrat Pulev, evo Usyk, Povetkin, ja. Kad si s velikim igračima, možeš očekivati velike stvari. Kroz par godina će to kulminirati i vjerujem da će se dogoditi neki možda najveći mečevi u povijesti kategorije. Ne mogu dočekati. Već sam počeo pripreme ponedjeljkom. Prvih par dana je ispalo tako da mi Pedro šalje program iz Miamija."

Cilj mu je postati svjetski prvak, a u rujnu prošle godine izjavio je da bi naslov htio osvojiti na Maksimiru ili Poljudu.

"Sva imena koja postoje na svijetu, što se mene tiče, ja sam spreman na sve, koga god oni dovedu, ne bojim se nikog i ne respektiram nikog. Borba na Poljudu i Maksimiru je moja želja, gdje bih boksao za svjetsku titulu", poručio je Hrgović.

Hrgovićev meč 18. svibnja bit će predborba Oleksandru Usyku, ponajboljem boksaču svijeta.

Pročitajte više