Filip Hrgović o meču Tysona i Klička: Dođe mi da odem u profi i prebijem obojicu

Foto: Index

PAD Vladimira Klička komentirali su i poznati hrvatski boksački trener Leonard Pijetraj i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović. Njih dvojica su kao stručni komentatori RTL-a analizirali kako je došlo do smjene na boksačkom tronu, a prognozirali su i koliko bi dugo novi prvak Tyson Fury mogao ostati na vrhu.

"Mislim da će brzo izgubiti titulu. Ima još pet-šest boraca koji su bolji od njega", poručio je mladi hrvatski boksački as.

"Boks više nije one-man-show"

Njegov trener Pijetraj smatra kako je poraz Klička dobra vijest za boks.

"Svi će sada dobiti krila nakon novog meča. Ovo je prilika za mnoge. Drago mi je što boks više nije one-man-show", rekao je Pijetraj.

Hrgović je odmah reagirao:

"Da, svi su dobili krila. Najradije ne bih čekao Olimpijske igre, nego bih odmah otišao u profi i prebio obojicu", rekao je ozbiljno, a onda uz smijeh dodao: "Obojicu u istoj večeri!".

No, Hrgović zna da još puno toga mora proći prije nego što napadne titulu prvaka svijeta.

"Ako Kličko izgubi u uzvratu, gotovo je"

Kličko je odmah nakon meča izjavio kako je uzvrat s Furyjem već definiran postojećim ugovorom, ali ostaje vidjeti hoće li se Dr. Steelhammer vratiti na veliku scenu. Hrgović, pak, smatra kako je Kličko prestar za nove izazove.


"Ima 39 godina, ne znam koliko ima motivacije za povratak", rekao je.

Pijetraj u njegovim godinama ne vidi manu. Upravo suprotno.

"Glava je bitnija od fizičkog dijela. Ima 39 godina, ali iskusan je borac. Ovo bi mu mogao biti novi izazov, motiv. Boks ga treba. Međutim, ako ponovno izgubi, to bi bio kraj njegove karijere", zaključio je Pijetraj.

Pročitajte više