Hrgović se protiv Duboisa ipak neće boriti za titulu svjetskog prvaka?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).

Nakon što je Oleksandr Usik pobijedio Tysona Furyja podijeljenom sudačkom odlukom u meču za ujedinjenje teškaških titula, a Britanac je odmah najavio aktivaciju klauzule o revanšu, očekivalo se da će Usik ostati bez titule po IBF verziji budući da je Hrgović obvezni izazivač za nju. Međutim, to se neće dogoditi.

Usik će zadržati IBF-ov pojas, Hrgović ponovno izvisio

Predsjednik IBF-a Daryl Peoples potvrdio je da je Usik službeno zatražio iznimku kako bi zadržao IBF-ov pojas prvaka teške kategorije i potom se ponovno borio s Furyjem umjesto da mu titula bude oduzeta jer se sada ne želi suočiti s Hrgovićem kao obveznim izazivačem. Usikov zahtjev sada mora odobriti IBF-ov upravni odbor.

Ako se to dogodi, borba Hrgovića i Duboisa neće biti za titulu. Hrvatski borac tako bi još jednom izvisio te ne bi bilo jasno hoće li i kada, ako pobijedi u idućem meču, boksati za naslov svjetskog prvaka.

Pročitajte više