LIGE PETICE

Filmski producent prodao Sampdoriju klupskoj legendi za 140 milijuna eura

Foto: Getty Images / Guliver Image

TALIJANSKI klub Sampdoria ima novog vlasnika. Kako prenose talijanski mediji, Massimo Ferrero prodao je klub iz Genove konzorciju koji predvodi legendarni talijanski nogometaš Gianluca Vialli za 140 milijuna eura.

Vijest je prvi objavio IL Secolo XIX, da bi potom i Gazzetta dello Sport potvrdila takav razvoj događaja.

"Prodao sam klub za 140 milijuna eura", navodno je kazao filmski producent koji je besplatno preuzeo Sampu 2014. od Edoarda Garronea, ali uz dug od preko 20 milijuna eura.

Talijanski mediji su nove vlasnike već označili kao "Viallijev konzorcij", a u skupini investitora nalaze se i vlasnik NBA momčadi Milwaukee Bucks Jamie Dinan te ruski židovski milijarder Aleksander Knaster. Tako se završava era simpatičnog Ferrera, koji je svojim proslavama golova i izjavama često zabavljao nogometnu javnost na Apeninima. 

Vialli je legenda Sampdorije, za koju je igrao od 1984. do 1992. godine te u 223 utakmice zabio 85 golova. On je u studenome prošle godine otkrio da se već dugo bori s rakom, a navijači Sampdorije, koji ga obožavaju, podržali su ga transparentom "Forza 9 Gianluca". Sada će imati još veću potporu. 

Embed from Getty Images

Sampdorija je osnovana 1946., a do sada je osvojila jedan naslov talijanskog prvaka 1991. godine. Iduće sezone dogurali su do finala Kupa prvaka, ali je pobijedila Barcelona nakon produžetaka 1:0 golom Ronalda Koemana iz slobodnog udarca u 112. minuti. Sampdoria je osvojila i četiri talijanska kupa, posljednji 1994.

Pročitajte više