Fizioterapeut otkrio Kloppovu tamnu stranu. Prijetio je golmanu koji je krvario

Foto: EPA

JÜRGEN KLOPP donio je puno radosti navijačima i igračima Borussije Dortmund, no da nije sve uvijek bilo idealno i da mnogima omiljeni trener ima i tamniju stranu otkrio je nekadašnji fizioterapeut u klubu Thomas Zetzmann. On je u klubu proveo godina i prepun je uspomena na lijepe i manje lijepe trenutke iz kluba.

Među ove druge spada Kloppovo inzistiranje da svi igrači uvijek budu na dispoziciji, a Zetzmann je ispričao kako je na teži način to shvatio treći golman Zlatan Alomerović. Srpski golman u Borussiju je stigao kao tinejdžer 2006. i u klubu se zadržao do 2015. godine. Nikad nije branio za najjaču momčad kluba, ali je za njen drugi tim skupio 112 utakmica. Danas brani za Jagielloniju u Poljskoj.

Treći golman je krvario, a on mu je prijetio

"Tijekom jednog treninga u Marbelli, Alomerović se sudario s jednim igračem. Bio sam daleko, ali odmah sam vidio da mu krv teče iz nosa. Morate znati da Jürgen dozvoljava da se na teren uđe samo u kritičnim situacijama. Nije želio prekidati igru bez razloga", započeo je Zetzmann i nastavio:

"To je bilo nešto kao edukacijska mjera za igrače. Zlatan je jako krvario, no Jürgen se izderao: 'Ustaj!' Zlatan je viknuo: 'Kako to misliš? Zar ne vidiš?' Nitko se nikad nije usudio to napraviti. Klopp mu je hladno odgovorio: 'Što si rekao? Da si odmah ustao i stao na gol. Ili želiš natrag u drugu momčad?'", ispričao je Zetzmann.

Zetzmann: S njim sve uvijek ovisi o njegovom raspoloženju

Dodao je da je nakon toga pokušao smiriti situaciju, no onda je Klopp napao i njega. Poslije se ispričao i priznao da je pretjerao te da je tu situaciju mogao riješiti i drugačije.

"S njim sve uvijek ovisi o njegovom raspoloženju, znao je biti bijesan. Zbog toga se nitko od mojih kolega godinu dana nije usudio donijeti mu list papira s popisom igrača koji su spremni za trening. Obično sam to radio ja jer me nije bilo strah. Njemu se sviđalo kad mu se netko hrabro suprotstavi, tad je shvaćao što mu se govori i poštovao je to", zaključio je Zetzmann.

Pročitajte više