"Francuska je zaslužila pobjedu nakon što je u drugom poluvremenu pregazila Hrvate"

"U PRVOM poluvremenu Blues su bili bezopasni, u drugom nespretni pred golom i to je razlog što protiv oprezne Hrvatske nije nastavljen niz od šest uzastopnih pobjeda", piše L'Equipe u komentaru utakmice naslovljenom "Mogli smo i bolje".

"Pobjednički niz je prekinut, ali još traje onaj nepobjedivosti, a olakotna je okolnost što je od dva susreta koji su bili na rasporedu u posljednjih tjedan dana, reprezentacija pobijedila u onom koji je stvarno bio bitan - četiri dana prije prijateljskog remija s Hrvatima, Blancovi igrači slavili su u kvalifikacijskoj utakmici za Euro u Luksemburgu", podsjeća ugledni francuski sportski dnevnik, ali i ističe:

"S obzirom na ono što su Blancovi izabranici pokazali na Stade de Franceu, posebno u drugom dijelu, kada su potpuno dominirali nad Hrvatskom, zaslužili su bolji rezultat. Loic Remy morao je pogoditi gol, a ne Pletikosine ruke pet minuta prije kraja, ali ne smijemo zaboraviti ni sjajnu Llorisovu obranu Perišićevog šuta u 79. minuti."

Prijateljska revija sa snimanjem spota i promenadom uz aut-liniju

L'Equipe ističe da su se gotovo sve bitne stvari dogodile u drugom poluvremenu, jer prvo je ponudilo tek "mnoštvo grešaka, a snimanje spota DJ-a Martina Solveiga na poluvremenu, kao i pet izmjena koje su napravljene, podsjećalo nas je da gledamo prijateljsku reviju."

"U prvom dijelu našoj reprezentaciji nedostajalo je brzine i povezanosti, a prva akcija vrijedna spomena i gola dogodila se u 36. minuti, kada je Menez poslužio Benezemu u remakeu akcije kojom je zabijen gol Brazilu prošlog mjeseca. Međutim, Benzema je pred praznim golom poslao lopta koja ne bi ušla ni u ragbijaška vrata. Još jedna akcija ovog dvojca na kraju prvog dijela pokazuje da od njihove suradnje možemo puno očekivati."


Još više L'Equipe od očekuje od njihovog spajanja s Riberyjem: "Jedva čekamo vidjeti ovaj trojac u akciji, jer Riberyjev ulazak je dao potpuno novu dimenziju igri Francuske, a s lijeve strane je bio mnogo opasniji od Maloude."

France Football: Francuska nije mogla probiti hrvatski obrambeni zid



"Francuskoj ofenzivi na hrvatsku željeznu zavjesu nedostajalo je imaginacije i želje. Iako je Blanc zabilježio i sedmu utakmicu bez poraza, Blanc još ima mnogo posla. Može biti zadovoljan igrom obrane, prije svega Huga Llorisa, koji je spriječio da Bilićevi ljudi pokvare sjajno francusko proljeće", piše FF.

Međutim, ističe kako je prvo poluvrijeme bilo "bezukusno; Francuzima je nedostajalo pokretljivosti i mašte, dok su se Hrvati ograničili na odlučnu obranu svoje polovice, pa je prvih pola sata na meniju bila samo dosada. Benzema je promašio prazan gol, a Runje je mjesto na golu prepustio bez da je imao i jednu obranu u drugom dijelu."

France Football ističe kako ovo nije bila večer francuskih ofenzivaca, što ilustriraju dva detalja: "Zvižduk neprimjetnom Nasriju kada je izašao iz igre i podatak da je branič Rami bio najopasniji u napadu, što je pokazao gađanjem stative u 68. minuti. Nedovoljno da bi spriječilo zvižduke na kraju utakmice."

Pročitajte više