FRANCUSKA LEGENDA PRIHVATILA WENGEROV POZIV "Spreman sam preuzeti Arsenal"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ARSENAL traži trenera koji će naslijediti Arsenea Wengera nakon što francuski stručnjak ovog ljeta napusti klupu Topnika.

Wenger je nakon 22 godine odlučio otići zbog brojnih pritisaka, slabih rezultata i navijača koji posljednjih godinama zazivaju njegov odlazak. Na popisu kandidata za novog trenera su brojna poznata trenerska imena, ali Wenger je na odlasku preporučio jedno ime - Patricka Vieiru.

Nekadašnji kapetan i legenda Arsenala te proslavljeni francuski reprezentativac danas radi kao trener New York Cityja. Vieiri je to prvi pravi trenerski posao nakon što je sjedio na klupi U21 momčadi Manchester Cityja.

U američki klub stigao je 2016. i potpisao na tri godine, a trenutno uživa u početku nove sezone. Nakon Wengerovih riječi novinari su ga pitali što misli o preuzimanju Topnika, s kojima je osvojio posljednji naslov prvaka.

"Ako je pitanje jesam li spreman - da, spreman sam!", rekao je Francuz.

"Iskreno, nitko me iz Arsenala nije kontaktirao. Još imam godinu dana, moj ugovor vrijedi barem do kraja sezone, a nakon toga je sve moguće." 

"Lijepo je kad se vaše ime povezuje s velikim europskim klubovima. To pokazuje da ljudi prate što radite i da radite dobar posao. Za mene je sada najvažnije koncentrirati se na taj posao. Moje misli su na sljedećoj utakmici", dodao je Vieira.   

Na engleskim kladionicama padaju koeficijenti na Luisa Enriquea, bivšeg trenera Barcelone koji se promiče u prvog favorita. Osim njega, tu su i bivši Topnik Mikel Arteta, njemački izbornik Joachim Loew, Carlo Ancelotti (koji je blizu talijanske klupe), Massimiliano Allegri...

 

Embed from Getty Images

 

Pročitajte više