Ženski rukometni Euro

Francuzi u čudu zbog Hrvatske: Ovo je senzacija, dosad su bili drugorazredna ekipa

Foto: HRS

HRVATSKA će u petak za finale Europskog rukometnog prvenstva za žene igrati protiv Francuske.

Francuskinje, braniteljice naslova, od 18 sati igrat će protiv Hrvatske koja nikad ranije nije bila među četiri najbolje ekipe Europe. 

"Nikad nismo imali tako neočekivane suparnike u ovoj fazi velikog natjecanja. Dok je hrvatska muška reprezentacija bila olimpijski prvak dva puta i aktualni je europski doprvak, ženska reprezentacija nije bila jaki igrač u međunarodnom rukometu", piše francuski L'Equipe.

"Nikad u svojoj povijesti Hrvatska nije igrala polufinale, a čak je od 2013. postala drugorazredna rukometna reprezentacija. Stalno su ispadali u prvom krugu velikih natjecanja, pa tako i na domaćem terenu 2014. godine."

Francuzi su posebno izdvojili dva imena u hrvatskoj reprezentaciji.

"Ćamila Mičijević, lijevi vanjski iz Metza je četvrti strijelac natjecanja s 30 golova, pet u prosjeku. Golmanica Tea Pijević caruje na golu s 37 posto obrana u prosjeku. Njezino hvatanje lopte jednom rukom ostat će zapamćeno kao jedna od najjačih scena Eura."

L'Equipe zaključuje da je Francuska favorit, ali da mora biti oprezna protiv euforičnih suparnica koje su u Danskoj slavile na pet od šest susreta.

Pročitajte više