Futsal Dinamo igrat će protiv nogometnog kluba na velikom terenu

Foto: Futsal Dinamo

Futsal Dinamo prošlog je petka u KC-u Dražen Petrović obranio naslov prvaka Hrvatske u futsalu, a u četvrtak, 23. svibnja, odigrat će prijateljsku humanitarnu nogometnu utakmicu protiv HNŠK Moslavine, člana 4. NL Središte Zagreb, odnosno petog ranga hrvatskog nogometa.

Ovaj nesvakidašnji prijateljski dvoboj igra se na Gradskom stadionu u Kutini, a počinje u 18 sati. Cijena ulaznice je pet eura, a sav prihod od prodaje ići će Zakladi Ivanova kuća koja pomaže oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te članovima njihovih obitelji.

Do susreta između nogometnog petoligaša i futsalskog prvaka stiglo je na inicijativu Tihomira Novaka, najboljeg strijelca HMNL-a u doigravanju s 11 golova, koji je rodom iz Kutine, a polusezonu prije dolaska u Futsal Dinamo (jesen 2022.) proveo je igrajući upravo
za HNŠK Moslavinu.

Igrači Futsal Dinama igrali su nogomet u razvojnoj fazi

“Ta utakmica s Moslavinom zapravo je prvotno bila zamišljena kao ‘teambuilding’ za nas, da napravimo neko druženje na kraju sezone svi zajedno, ali u nekom malo drukčijem sportu. Da se okušamo kao ekipa u nogometu i da vidimo kako će to izgledati. I to je trebalo biti zatvorenog tipa, ali onda, kad sam razgovarao s ljudima iz Moslavine, oni su to vidjeli kao priliku da od toga napravimo i jednu humanitarnu akciju, što smo i ja i cijela ekipa odmah prihvatili. Nadam se da ćemo privući velik broj ljudi i da ćemo skupiti dosta sredstava za Zakladu Ivanova kuća. I, naravno, rezultat je u drugom planu, ali mi uvijek idemo na pobjedu haha...” , rekao je Novak za klupsku stranicu.

Iako su nogomet i futsal različiti sportovi, svi igrači Futsal Dinama u razvojnoj fazi trenirali su i nogomet te će biti interesantno vidjeti kako će se snaći u igri 11 protiv 11. Dan kasnije, u petak, igrači Futsal Dinama od 18 sati družit će se s navijačima na Cvjetnom trgu, na kojem će biti izloženi pehari namijenjeni prvaku Hrvatske u futsalu.

Također, svi navijači koji nisu uspjeli ući na petu utakmicu finala prvenstva unatoč kupljenoj ulaznici u petak će moći zatražiti povrat novaca i preuzeti ulaznicu za bilo koju utakmicu Futsal Dinama u idućoj polusezoni, uključujući i potencijalne utakmice u skupini
Lige prvaka, za čije će se domaćinstvo Futsal Dinamo kandidirati.

Pročitajte više