FUTSAL

Futsal: Vrgorac svladao hit prvenstva, Dinamo dao devet komada na Baldekinu

Foto: crofutsal.com

ODIGRANO je šesto kolo elitnog razreda hrvatskog futsala, 1. Hrvatske malonogometne lige. 

Vidjeli smo nekoliko iznenađujućih rezultata i puno sjajnih golova, a najzadovoljniji može biti Vrgorac koji je novom velikom pobjedom kratkotrajno preuzeo vrh ljestvice.

Dinamo deklasirao Crnicu, Novo vrijeme slavilo pod vodstvom novog trenera

Vrgorac je ove sezone u sjajnoj formi. Nakon što je svladao aktualnog prvaka Olmissuma, na domaćem terenu svladao je i novog prvoligaša Futsal Pulu Stanoinvest (3:2). Gosti su poveli preko Manola Bilića, ali onda počinje show Josipa Boškovića koji zabija za poravnanje. Sjajni srpski reprezentativac Miloš Stojković vratio je prednost Puležanima, ali to nije bilo dovoljno.

Bošković je s dva nova gola donio preokret i veliku pobjedu Vrgorcu koji je slavio u četiri od posljednjih pet susreta. Nakon sjajnog starta, Pula je upisala dva poraza i skliznula s vrha prvenstvene ljestvice.

Do bitnih bodova stiglo je i makarsko Novo vrijeme koje je slavilo u Zagrebu protiv Alumnusa s visokih 7:4. Već do 13. minute bilo je sve gotovo. Toni Jelavić i Marin Musinov po jednom te Luka Suton dvaput bili su precizni za visokih 4:0. Alumnus je vratio nadu golovima Ivana Penave i Andra Cote, ali su gosti bili nezadrživi.

Musinov, Carlos Sanz i Suton prelomili su susret, a domaćin je preko Josipa Grubeše i Nevena Zonjića ublažio poraz. Bila su to bitna tri boda za Makarane koji su preko tjedna doživjeli prvu trenersku smjenu ove sezone u 1. HMNL kada je s klupe otišao Teo Strunje, stručnjak koji je s njima osvojio dvije titule prvaka. Novi trener je Ivan Božović.

Futsal Dinamo ostvario je jednu od najvećih ligaških pobjeda u svojoj povijesti. S visokih 9:2 svladao je Crnicu na Baldekinu. Toni Vučković je već u trećoj minuti najavio velike stvari kada je ukrao loptu i s centra pogodio prazna vrata te kaznio Crnicu koja je rano počela igrati s golmanom visoko u polju.

Do poluvremena su prednost povećali Jakov Mudronja, Mateo Mužar i Davor Kanjuh, a vratar Franko Bilić smanjio je na 4:1. Zanimljivo, zabio je pogodak u drugoj utakmici zaredom. Vučković je u 30. minuti prelomio susret novim golom, a Šibenčani su odlučili igrati s golmanom igračem nakon toga. Dinamo nije praštao greške. Mužar i Kristijan Grbeša dali su po gol, a Vučković je hat-trickom u nastavku realizirao poker golova. Paulo Katuša smanjio je rezultat u posljednjim sekundama utakmice, a Dinamo je bar privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice. U srijedu na domaćem terenu igra s Olmissumom i pobjedom bi preuzeo vrh tablice.

Šampionska predstava Olmissuma, Funcuti do boda na teškom gostovanju

Prvak Olmissum je u ljepotici kola slavio protiv splitskog Universitasa s 4:2 na omiškom Ribnjaku. Gosti su iskoristili umor domaćina koji je proteklog tjedna izborio nastup u elitnoj rundi Lige prvaka pa je već u drugoj minuti poveo preko odličnog Ivana Gotovca. Prvak je do poluvremena sve okrenuo. Antonio Sekulić, Josip Jurlina i Jakov Hrstić bili su precizni za 3:1, ali Universitas se nije predavao.

Filip Kosor smanjio je na 3:2, a Splićani su u tim trenucima riskirali u igri s golmanom igračem. Ipak, u pretposljednjoj minuti njihovu grešku kaznio je Matej Horvat i postavio konačan rezultat. Nekoliko dana prije utakmice, Olmissum je saznao i suparnike u Ligi prvaka za plasman među osam najboljih. Nisu imali puno sreće na ždrijebu i nalaze se u "skupini smrti".

U zadnjem ogledu kola Šibenik 1983 uzeo je bod na teškom gostovanju u Dubrovniku kod Squarea (3:3). Činilo se da sve ide po planu domaćina koji je do 13. minute vodio 2:0 golovima Marka Kuraje i Mara Đuraša. Ipak, već u idućem napadu Nenad Knežić lijepim udarcem izvana smanjuje na 2:1. 

Luka Pehar je početkom nastavka donio izjednačenje, a Zvonimir Šućur potpuni preokret. Vrijedan bod domaćinu spasio je Đuraš novim golom minutu prije kraja. Josip Jurić je u toj situaciji dobio i crveni karton, ali Square nije imao snage za novi gol. Šibenik, navijački klub koji podržavaju Funcuti, time je stigao do sedmog boda u sezoni. Iako im je većina javnosti predviđala tešku borbu za ostanak, zasad se izvrsno drže i pet su bodova iznad crvene zone. Posebno je impresivan podatak da su sve bodove koje imaju na kontu osvojili u posljednje četiri utakmice.

Pročitajte više