Gary Neville u jednoj rečenici objasnio realnost Manchester Uniteda

JOSE MOURINHO glavna je priča među sportskim analitičarima u Engleskoj nakon sinoćnje blamaže na Old Traffordu, gdje je njegov Manchester United u potpunosti deklasiran 3:0.

I dok se Portugalac brani da su Crveni vragovi igrali bolje od Spursa sinoć, a većina ljudi mu predviđa otkaz do Božića, ipak postoji netko tko je stao u obranu Special Oneu. Riječ je o klupskoj legendi Garyju Nevilleu koji kaže da nema smisla dati otkaz Mourinhu ako mu je izvršni direktor kluba Ed Woodward još u siječnju produljio ugovor do 2020. Neville je poručio navijačima Uniteda da njihov klub više nije rob tradicije.

"Louis van Gaal je potjeran nakon osvajanja FA Cupa, David Moyes je dobio otkaz četiri utakmice prije kraja sezone. United više nije klub koji se ponaša u skladu s prepoznatljivom i dugom tradicijom. Mourinho mora odraditi posao do kraja. Ne možete cijelo vrijeme mijenjati trenere. Zajedno s Woodwardom mora riješiti probleme za dobrobit kluba. Neka isprave sve što su dosad pokvarili jer ovaj klub je veći od svakog pojedinca", poručio je Neville u analizi nakon utakmice.

Neville je u Unitedu proveo 19 sezona, sve pod vodstvom Sira Alexa Fergusona, tako da je shvatljivo njegovo čuđenje stalnim mijenjanjem trenera.

United će prekid lošeg ulaska u sezonu tražiti sljedeće nedjelje na gostovanju kod Burnleyja. 

Pročitajte više