TRANSFERI I GLASINE

Gazda Lazija spustio cijenu traženom srpskom veznjaku, PSG čeka prvi u redu

Foto: EPA

ČINI se da Lazio ni ove godine neće osvojiti Scudetto. Osam kola prije kraja zaostaje sedam bodova za neprikosnovenim Juventusom.

Klub iz plavog dijela Rima morat će se zadovoljiti plasmanom u Ligu prvaka i već može slagati momčad za sljedeću sezonu.

Gazda Lazija cijenu Milinković-Saviću spustio za 30 milijuna eura

Prema pisanju talijanskih medija, predsjednik Lazija Claudio Lotito spustio je cijenu srpskom veznjaku Sergeju Milinković-Saviću, jednom od najboljih igrača kluba. Plan je bio da 25-godišnji Sergej ostane u Laziju ako osvoji naslov prvaka, međutim Lotito je sada spreman razmotriti njegovu prodaju, kako mu je i obećao prošlog ljeta.

Talijani pišu da je Lotito pristao spustiti Sergejevu cijenu na 70 milijuna eura. Podsjetimo, Srbin je bio procijenjen na 100 milijuna eura čime je bio teško dostupan zainteresiranim klubovima. Milan je nudio 80 milijuna, a Manchester United 75, no te ponude glatko su odbijene.

Gazda Lazija sada bi bio presretan da mu ponovno stigne slična ponuda za Sergeja. Najrealnija opcija je odlazak u PSG, koji već mjesecima prati Srbina, a francuski mediji pišu da je sportski direktor Parižana Leonardo spreman dati 70 milijuna eura.

Sergej je na meti i talijanskih velikana Juventusa i Intera, no Lotito ne želi pojačati ionako dovoljno jaku konkurenciju.

U Laziju je osvojio tri trofeja

Milinković-Savić u Lazio je stigao 2015. iz belgijskog Genka i dosad je u 197 utakmica zabio 37 golova. Najbolja sezona bila mu je 2017./18., kada je u 48 susreta postigao 14 golova.

U Rimu je osvojio dva superkupa (2017. i 2019.) te kup 2019., a u prošloj sezoni proglašen je najboljim veznjakom Serie A.

U dresu Srbije debitirao je 2017. i još čeka prvi gol. Bio je član srpske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pročitajte više