Gazzetta prognozirala hrvatsku postavu protiv Maroka. Jedno je veliko iznenađenje

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

TALIJANSKA La Gazzetta dello Sport donosi na naslovnici veliku najavu Svjetskog prvenstva. Podsjetimo, Talijani su porazom od Makedonije u dodatnim kvalifikacijama ostali bez plasmana na drugi uzastopni Mundijal. Međutim, turnir u Kataru prate s velikim interesom pa su tako pokušali prognozirati kako će izgledati početni sastavi svih utakmica prvog kruga grupne faze.

Među tim utakmicama našla se i ona između Hrvatske i Maroka koja je na rasporedu u srijedu u 11 sati po hrvatskom vremenu. Podsjetimo, Dalić je izjavio da već zna devet startera za tu utakmicu, a dvije pozicije koje su i dalje "na prodaju" su ona na desnom krilu i u sredini napada.

Vlašić ispred Pašalića, Kramarić ispred Petkovića i Stanišić ispred Juranovića

Gazzetta je razriješila te dvije dileme tako da je u postavu uvrstila Nikolu Vlašića ispred Marija Pašalića i Andreja Kramarića ispred Brune Petkovića. Odlučila se i za Dejana Lovrena kao partnera Jošku Gvardiolu u sredini obrane.

Ipak, Talijani su našli još jednu dvojbu i u njoj su odabrali iznenađenje. Naime, Josipu Juranoviću su pretpostavili Josipa Stanišića na desnom beku. Kod sve tri dileme, Gazzettini starteri imaju 20% veće šanse za ulazak u prvu postavu od igrača koji će biti zamjene. Ispod teksta su istaknuli i tri igrača koja bi mogli igrati važnu ulogu kao pričuve. To su Petković, Ante Budimir i Marko Livaja.

Pročitajte više