Goluža pred operaciju Kup Nacija: Ne idemo u Srbiju izgubiti, tražit ću maksimalnu disciplinu

HRVATSKA rukometna reprezentacija stigla je u Slavonski Brod, a tijekom sutrašnjeg dana reprezentaciji će se priključiti Venio Losert, Denis Buntić, Ivan Ninčević i Vedran Zrnić koji su izostali s prvotnog okupljanja u Zagrebu zbog klupskih obveza. U ponedjeljak će izabranici Slavka Goluže održati prvi od tri planirana treninga prije polaska u Srbiju gdje se održava "Kup nacija" od 3. do 6. studenog.

Šunjić upao u kadar umjesto Alilovića

Zbog obiteljskih problema Mirko Alilović napustio je stožer reprezentacije, a na njegovo mjesto upao je vratar Nexea Mate Šunjić. U stožeru je došlo i do još jedne promijene, ali ovaj put organizacijske. Kauboji su trebali odigrati u subotu utakmicu protiv Mađarske, ali zbog promjene u rasporedu igrat će protiv domaćina Srbije. Podsjećamo, 3. studenog Hrvatska otvara turnir protiv Češke. Svojevrsnu najavu turnira dao je izbornik Slavko Goluža.

"Rezultat nije u prvom planu. Sigurno je da ćemo težiti na dvije tri stvari da što bolje to ukomponiramo, ali da ne bi netko krivo shvatio da rezultat nije u planu sigurno je da se igra za pobjede i težit ćemo da pobijedimo. Sve tri reprezentacije su dobre."

"Došlo je do promjene plana, u subotu igramo sa Srbijom, a u nedjelju s Mađarskom. Bez obzira na to prioritet je takav da te dvije tri stvari što bolje ukomponiramo, i isto tako da provjerimo usput neke igrače, da vidimo mogu li oni ispuniti te neke zamisli koje tražimo od njih. Ne idemo gore da izgubimo utakmice."

Kup nacija priprema za EP u Srbiji 2012. godine

Hrvatsku dijeli nešto više od tri mjeseca od početka Europskog prvenstva upravo u Srbiji. Ove utakmice bi trebale poslužiti izborniku da što bolje "uštima" glavne igrače i nositelje igre reprezentacije.


"Od sutra počinje operacija EP Srbija. Idemo stepenicu po stepenicu i ne bi bilo dobro da razmišljamo o rezultatu, a da o igri opće ne razmišljamo, o nekim dijelovima igre koje cu tražiti. Prioritet nam je neke stvari uigrati jer nema se dovoljno vremena pošto ćemo poslije Nove godine imati samo tri dana priprema, pa ćemo imati tri dana turnir, pa opet tri dana priprema. Vremena je sve manje i manje," poručio je popularni Keta.

Goluža: Lopta se mora cijeniti, želim disciplinu i odgovornost

"Želim da imamo disciplinu u igru, da nas to krasi, a ne da igrači prenesu igru iz svojih klubova gdje idu jedan na jedan. Neću dozvoliti samoisticanje, ovdje se igra kolektivno, ovdje se igra jedan za drugoga. Bit će akcent na obrani, bit će akcent na brzoj tranziciji, a u napadu ću tražiti što veću disciplinu, šansu za šut iz druge treće situacije, a ne odmah da se pokušava riješiti napad. To može proći kod slabijih ekipa, strahovito ću inzistirati na disciplini. Lopta se mora cijeniti, svaka lopta nam je igra na život i smrt", zaključio je izbornik.

Lacković: Moramo se psihološki pripremiti na ono što nas očekuje u Srbiji na EP



Nakon nekoliko propuštenih reprezentativnih akcija, u sastav se vratio Blaženko Lacković. U HSV-u je uz Vorija i Duvnjaka glavni pokretač igre Nijemaca, a isto to se očekuje da pokaže u reprezentaciji.

"Lijepo je biti tu, lijepo je biti u reprezentaciji. Treba napraviti provjere, trebamo odigrati na visokom nivou, ali treba prije svega guštati i igrati jer je to prijateljski turnir. Na takvim turnirima nema nekakvih tenzija, bitno je da se igra lijepi rukomet, a ono što je bitno to nas tek očekuje. Imat ćemo priliku vidjeti dvorane, osjetiti atmosferu koja nas očekuje na EP i psihološki se pripremiti za ono što nas očekuje u siječnju", zaključio je Lac.

Pročitajte više