Gorica je prodala sve ulaznice za Hajduk, ali ipak će biti dosta praznih mjesta

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U NEDJELJU u sklopu 13. kola HNL-a Gorica na svom stadionu dočekuje Hajduk.

Nakon 12 odigranih kola Gorica se pokazala kao veliko iznenađenje prvenstva. Klub koji je prošle sezone nastupao u drugoj ligi nalazi se na četvrtom mjestu s 22 boda, čak deset više od Hajduka na osmom mjestu.

Cijeli grad živi za nedjeljni susret, a ulaznice za zapadnu tribinu rasprodane su u vrlo kratkom roku, čak četiri dana prije utakmice. 

S druge strane Hajduk je danas objavio da je prodao svih 200 ulaznica koje je dobio za svoje navijače. No u nedjelju stadion ipak neće biti pun, bit će dosta praznih sjedalica i to samo na istočnoj tribini gdje će biti smještena Torcida. 

Stadion Gorice ima dvije tribine, zapadnu i istočnu, a za domaće navijače je zapadna.

Zbog sigurnosti Hajduk je za svoje navijače dobio 200 ulaznica, iako istočna tribina može primiti puno više navijača. Gorica je objavila da ne može u prodaju pustiti ostatak ulaznica svojim navijačima za istočnu tribinu zbog Zakona koji propisuje sigurnosne uvjete na nogometnim utakmicama, kao i propozicijama natjecanja, koje kažu da svaki stadion mora dobiti prosudbu policijske uprave pa se onda određuje smještaj gostujućih navijača.

Priopćenje Gorice prenosimo u cijelosti:

"Poštovani navijači, prijatelji Kluba i ljubitelji nogometa!

Iščekujući ogled HNK Gorice i HNK Hajduka, koji počinje u nedjelju u 15 sati, želimo Vas obavijestiti kako je naš Gradski stadion rasprodan te na dan utakmice više neće biti ulaznica u prodaji. Nažalost, kapacitet stadiona premali je za sve koji bi željeli uživo pogledati utakmicu i ulaznice su rasprodane već četiri dana prije susreta.

Kako ne bi nastajale gužve kod ulaza na sam stadion, ljubazno molimo sve one koji su uspjeli doći do ulaznice da na vrijeme dođu na stadion. Zbog sustava brojača gledatelja cijeli proces ići će nešto sporije nego što bismo željeli i zato Vas molimo da nam ranijim dolaskom pomognete da izbjegnemo prevelike gužve i eventualno kašnjenje na utakmicu bilo koga od Vas.

Također, želimo istaknuti kako će i ovoga puta, jednako kao i na drugim utakmicama koje spadaju u utakmice visokog rizika, cijela istočna tribina biti namijenjena gostujućim navijačima. Ne zbog naše želje i odluke, nego zbog propisa. Sukladno Zakonu koji propisuje sigurnosne uvjete na nogometnim utakmicama, kao i propozicijama natjecanja, koje kažu da svaki stadion mora dobiti prosudbu policijske uprave, određuje se smještaj gostujućih navijača.

Budući da velikogorički gradski stadion ima samo dvije tribine, istočna tribina određena je za gostujuće navijače i klub domaćin NE SMIJE prodavati ulaznice za domaće navijače za tu tribinu.
Budući da je kontingent ulaznica za gostujuće navijače bitno manji od kapaciteta istočne tribine, ona neće biti ispunjena u mjeri u kojoj bismo mi to željeli, ali to je jedina opcija po kojoj možemo ispuniti sve uvjete pravilnika i propisa, ali i sve zahtjeve MUP-a.

Unatoč tome, nadamo se da nogometni spektakl neće izostati te da ćete nam i svatko od Vas u tome pomoći korektnim navijanjem i davanjem podrške svojoj momčadi.
Zahvaljujemo na razumijevanju i podršci, vidimo se u Gorici!"
, stoji u službenoj objavi Gorice.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više