TRANSFERI

Guardiola zabrinut zbog Halandovih ozljeda? Britanci: Pregledali su ga u Barceloni

Foto: EPA

ERLING HALAND privatnim avionom sletio je u Manchester te krenuo prema klubu kako bi potpisao ugovor kojim će imati tjednu plaću od 400 tisuća funti, objavio je Daily Mail. Britanski tabloid navodi kako detalji dijele čudesnog Norvežanina od finaliziranja prelaska iz Borussije Dortmund u Manchester City.

U engleski grad došao je iz Barcelone, gdje je obavio liječnički pregled, navodi britanski medij. "Haland će sutra posjetiti Cityjeve terene, fotografirati se i odraditi intervju, no očekuje se da će sve to biti objavljeno idući tjedan", piše Daily Mail.

The Times je, pak, objavio kako je liječnički pregled obavio kod doktora Ramona Cugata s kojim je trener Cityja Pep Guardiola surađivao u prošlosti i koji se sada brine za njegovu momčad. Španjolski stručnjak navodno želi da Cugat provjeri Halandovo fizičko stanje s obzirom na probleme u netom završenoj sezoni, u kojoj je propustio osam od zadnjih 20 utakmica sada već bivšeg kluba.

"Iznosi su razumni"

Daily Mail podsjeća kako je izvršni direktor Cityja Ferran Soriano istaknuo kako su napravili dobar posao unatoč visokoj plaći od 400 tisuća funti koju će Haland imati. U razgovoru za katalonski radio RAC1 rekao je kako "veliki igrači mogu birati, a Haland je izabrao nas". "Vidjeli ste iznose, razumni su. On ima pravo na tu plaću, a mi mu je možemo dati", dodao je Soriano.

"Taj su novac mogli dati i Manchester United, Bayern ili Real, ali on se odlučio na nas. Naša je želja igrati lijep nogomet i pobjeđivati, a ne imati zvijezde. Imali smo Sergija Aguera, koji je otišao zbog godina. Više od godinu dana tražili smo zamjenu", izjavio je Soriano.

 

Pročitajte više