Gvardiol bi Dinamu mogao donijeti milijune? Bild: Joško je već krenuo u akciju

Foto: Profimedia

DANI OLMO (26) bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere. Tijekom posljednjih nekoliko prijelaznih rokova govorilo se o njegovu odlasku iz RB Leipziga, no glasine su osobito česte uoči skorašnjeg završetka sezone. Barcelona se najčešće spominje kao klub u kojem će vrhunski ofenzivac nastaviti karijeru, odnosno u koji će se vratiti nakon deset godina.

Bild je krajem travnja pisao da ga žele i neimenovani engleski klubovi, a sada tvrdi da je Manchester City glavni favorit za njegovo dovođenje. Naime, Bild navodi kako je Joško Gvardiol, bivši Olmov suigrač iz Dinama i Leipziga, već na zadatku da nagovori Olma na dolazak u Manchester. Kako tvrdi njemački medij, baš bi Gvardiol mogao biti taj čovjek prevage kojeg drugi klubovi nemaju.

Dinamo bi mogao dobiti 6.2 milijuna eura

Olmov ugovor s Leipzigom vrijedi do ljeta 2027. godine, a u njemu ima otkupnu klauzulu od 60 milijuna eura. Dio tog iznosa dobio bi zagrebački Dinamo. Podsjetimo, Olmo je kao 16-godišnjak iz Barcelone stigao u Dinamo i u zagrebačkom se klubu zadržao do 2020., kada ga je Leipzig kupio za 29 milijuna eura. Uz taj iznos, Dinamo čeka 20 posto zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera.

Ako je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu zaista 60 milijuna eura i netko od europskih velikana je aktivira, jasno je da njihov profit iznosi 31 milijun eura u odnosu na ono što su za igrača platili Dinamu. Dinamo bi, pak, od toga dobio 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Pročitajte više