Gvardiol odbio pucati penal za hat-trick: "Volio bih, ali znamo tko je izvođač"

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY pobijedio je Fulham 4:0 na gostovanju u 37. kolu Premier lige, a dvostruki strijelac na susretu bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Najskuplji branič u povijesti nogometa, koji je prošle godine stigao u City za 90 milijuna eura iz RB Leipziga, pogodio je u 13. i 71. minuti na asistencije Kevina de Bruynea i Bernarda Silve.

Phil Foden je zabio u 59. minuti, a potom je momčad trenera Pepa Guardiole dobila kazneni udarac duboko u sudačkoj nadoknadi. Issa Diop je u kaznenom prostoru srušio Juliana Alvareza i za to dobio drugi žuti karton. Kamere su snimile Gvardiola kako razgovara sa suigračima, a potom je Alvarez izveo udarac s bijele točke i postavio konačan rezultat.

Gvardiol prepustio penal kojim je mogao do hat-tricka

Gvardiol je nakon utakmice potvrdio da su razgovarali o tome tko će izvesti kazneni udarac jer bi, da ga je pucao i zabio, hrvatski branič došao do hat-tricka i postao prvi branič u Premier ligi koji je zabio tri pogotka na jednom susretu, navode engleski mediji. Međutim, prepustio ga je argentinskom suigraču.

"Malo smo razgovarali o tome da ja izvedem kazneni udarac. Naravno da bih to volio, ali znamo tko je izvođač. Sretan sam što je Julian zabio", poručio je Gvardiol.

Fanovi oduševljeni Gvardiolovim potezom

Novinar The Athletica Sam Lee objavio je da su suigrači nudili Gvardiolu da izvede udarac, no on je odbio. Navijači Cityja također su oduševljeni Gvardiolovim potezom. Među ostalima, neki od njih na X-u pišu:

"Volim ovog lika, samo posao, ništa ego", "Elitan način razmišljanja", "Joško je povukao pravi potez", "Skromni kralj", "Tako se to radi, on je nevjerojatan"...

Pročitajte više