Hajduk nakon kazne pozvao navijače na derbi: "Svi na Poljud!"

Foto: Screenshot (Hajduk)

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL, Alan Klakočer, kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu zbog orgijanja navijača i katastrofalne organizacije derbija s Dinamom (0:0) na Poljudu proteklog vikenda.

Od topovskog udara koji je u drugom poluvremenu susreta doletio sa sjeverne tribine ozlijeđen je vatrogasac, dok je odlomljenim komadom betona u glavu pogođen igrač Hajduka Adam Gyurcso. Sudac derbija Ivan Bebek u više navrata prekidao je utakmicu. Beton kojim je pogođen mađarski nogometaš Hajduka sudac je priložio uz zapisnik.

"HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute.

U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen", naveo je sudac Klakočer. 

Hajduk je oko 13:30 objavio kako će navijači još moći na sljedeću prvenstvenu utakmicu kluba, kada u nedjelju dočekuju Osijek, jer odluka stupa na stanju osam dana od primitka.

"Utakmica Hajduk - Osijek u nedjelju od 19 sati bit će otvorena za gledatelje. Hajduk je danas dobio kaznu vezano za događaje na utakmici Hajduk - Dinamo, a koja stupa na snagu od konačnosti odluke (osam dana od primitka). #HŽV", stoji u objavi na Facebooku. 

HNS je zatvorio Poljud već 11 puta 

U 36 prošlogodišnjih prvenstvenih utakmica Hajduk samo triput nije platio kaznu zbog pirotehnike i izgreda navijača. Prošle sezone je splitski klub u blagajnu HNS-a uplatio čak 975.000 kuna, a do subotnjeg incidenta je ove sezone platio već 86.000 kuna. Hajduk je u HNL-u odigrao već 11 utakmica pred praznim Poljudom. Posljednji put stadion je bio zatvoren nakon što je maskirani navijač uletio u teren i vitlao metalnom šipkom oko suca i igrača. Hajduk je tada kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja i novčanim iznosom od 80 tisuća kuna. 

Raspored Hajdukovih utakmica bez gledatelja

Hajduk – Rijeka, 28 listopada

Hajduk – Inter, 10. studenog

Hajduk – Slaven, 24. studenog

Hajduk - Istra, 8. prosinca ili četvrtfinale Kupa 5. prosinca bude li Hajduk domaćin

Ukupna izmakla korist za Hajduk je više od milijun kuna.

Pročitajte više