HAJDUK - RIJEKA 1:1 Dva gola iz dva jedanaesterca na praznom Poljudu

Foto: Index; Ivo Čagalj/Pixsell

PRVI put je Jadranski derbi odigran bez gledatelja. Okršaj 12. kola između Hajduka i Rijeke na Poljudu završio je bez pobjednika (1:1), a oba pogotka postignuta su s bijele točke. Nastavio se tako negativni niz koji Hajduk na Poljudu ima s Rijekom koju nije pobijedio od 2011. godine.

Hajduk, koji je igranjem bez gledatelja kažnjen zbog divljanja navijača na derbiju s Dinamom, većim dijelom utakmice bio je momčad koja je više htjela pobjedu, ali na kraju je osvojio samo bod, drugi ovosezonski u okršajima s Riječanima. 

Žuta skrivio pa izborio jedanaesterac

U očajnom prvom poluvremenu Hajduk je poveo nakon igranja rukom Žute u kaznenom prostoru gostiju. Sudac Pejin je dosudio jedanaesterac, a Said je bio precizan s bijele točke.

Odmah nakon pogotka Said je imao priliku riješiti utakmicu. Jradi je izašao sam na Slugu i vratar gostiju je uspio obraniti njegov udarac, ali je lopta stigla do Saida čiji je udarac nakon što je lopta pogodila Pavičića odsjeo na gredi. 

Rijeka je bolje otvorila drugo poluvrijeme, konačno je zaigrala ofenzivnije i odmah stigla do izjednačenja. Nakon duela Tudora i Žute sudac je dosudio novi jedanaesterac, a siguran je bio Gorgon.

Promašeni zicer Ivanovskog ostavio Hajduk na šestom mjestu

Do kraja susreta Hajduk je bio bolji, a zicer za pobjedu promašio je Ivanovski čiji je udarac s desetak metara obranio Sluga.

Splitski klub je na šestom mjestu sa šest bodova manje od petoplasirane Rijeke. Osijek koji drži posljednje mjesto koje vodi u Europu bježi Hajduku golemih 12 bodova. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više